• Κοινωνία

    Σάββας Ξηρός: Ζητά να αποφυλακιστεί λόγω αναπηρίας

    ξηρος-σαββας

    Σάββας Ξηρός


    Την αποφυλάκιση του διεκδικεί ο πολυισοβίτης της 17Ν Σάββας  Ξηρός, ζητώντας να εφαρμοστούν οι ευεργετικές διατάξεις του νόμου (Παρασκευόπουλου) για τους έχοντες βαριά αναπηρία κρατούμενους.

    Ο 55χρονος Ξηρός στην αίτηση  για υφ’ όρον απόλυση  που κατέθεσε στο Συμβούλιο Εφετών Πειραιά επικαλείται το άρθρο 110Α του ΠΚ, το οποίο πρόσφατα είχε ανοίξει για λίγες ημέρες την πόρτα της φυλακής και στον επιχειρηματία Αρη Φλώρο.

    «Οσοι επανέλεγχοι κι αν γίνουν για τον Ξηρό, η αναπηρία του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί», υποστηρίζει η Αννυ Παπαρούσου, συνήγορος του μέλους της 17Ν που τον Ιούνιο του 2002 στον Πειραιά, εξερράγη στα χέρια του αυτοσχέδιος μηχανισμός, σηματοδοτώντας την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης.

    Καταδικασμένος σε πέντε φορές ισόβια, ο Ξηρός προσκομίζει στη Δικαιοσύνη σειρά ιατρικών εγγράφων (μεταξύ αυτών ιατροδικαστικές εκθέσεις και γνωματεύσεις γιατρών των φυλακών) με βασικό το πιστοποιητικό του ΚΕΠΑ βάσει του οποίου ο ισοβίτης έχει ποσοστό αναπηρίας 98%, το οποίο κατά τη συνήγορο του «ισχύει εφ’ όρου ζωής».

    Ο 55χρονος κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και είναι η πρώτη αίτηση αποφυλάκισης που καταθέτει επικαλούμενος το άρθρο 100Α του Ποινικού Κώδικα.

    Δεν είναι όμως και η πρώτη προσπάθεια του να αποφυλακιστεί. Το 2014 είχε καταθέσει αίτηση διακοπής της ποινής του η οποία απορρίφθηκε και από τους δύο βαθμούς της Δικαιοσύνης.

    Από το 2002 παραμένει συνεχώς κρατούμενος καθώς λόγω των προβλημάτων υγείας, σύμφωνα με τη συνήγορό του, δεν έχει διεκδικήσει ολιγοήμερη άδεια, όπως ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απεργία πείνας ξεκίνησε ο Χριστόδουλος Ξηρός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγνωστη η επικινδυνότητα των ευρημάτων της πρώτης αυτοψίας στην υπόγεια κοίτη του Ιλισού



    ΣΧΟΛΙΑ