• Top Stories

    ΝΔ: Επιστρέφει την έδρα ο Γ.Μιχελάκης – Ποιοι γίνονται βουλευτές μετά τις παραιτήσεις Μεϊμαράκη, Ασημακοπούλου

    • NewsRoom

    Γιάννης Μιχελάκης


    Δεν πρόκειται να ορκιστεί βουλευτής και θα επιστρέψει την έδρα στη ΝΔ, έκανε γνωστό ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης, ο οποίος μετά την παραίτηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από τη βουλευτική της έδρα στη B’ Αθήνας, είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής.

    Ο κ. Μιχελάκης γνωστοποιεί μέσω δήλωσής του ότι δεν πρόκειται να πολιτευθεί στις προσεχείς εθνικές εκλογές.

    Λίγο νωρίτερα παραιτήθηκε από βουλευτής Β’ Αθηνών και ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

    Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία διευκρινίζεται ότι μετά τις παραιτήσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη, της Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου τις έδρες της ΝΔ θα καταλάβουν η Ζωή Ράπτη και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς ο κ. Γιάννης Μιχελάκης γνωστοποίησε στη ΝΔ ότι δεν επιθυμεί να ορκιστεί βουλευτής, ούτε να διεκδικήσει την εκλογή του στις επόμενες εθνικές εκλογές.

    Εκκρεμεί και η παραίτηση της Κατερίνας Μάρκου, που έχει ενταχθεί στην ΚΟ της ΝΔ και συμμετέχει στις ευρωεκλογές με το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο αν και είχε εκλεγεί με το Ποτάμι. Η έδρα της θα πάει στον Νίκο Νυφούδη.

    «Απορρίπτοντας την ντροπιαστική τροπολογία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για να επιτρέψει στην κ. Ελενα Κουντουρά, τον κ. Παν. Κουρουμπλή και τον κ. Σπ. Δανέλλη να παραμείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν δεν εκλεγούν ευρωβουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή παραιτήθηκαν σήμερα από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει» αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τροπολογία «Κουντουρά»: Παραιτούνται Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου και Μάρκου – Ηθικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης



    ΣΧΟΛΙΑ