• Πολιτική

    Τροπολογία «Κουντουρά»: Παραιτούνται Μεϊμαράκης, Ασημακοπούλου και Μάρκου – Ηθικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom

    Έλενα Κουντουρά


    Αυξάνει την πολιτική πίεση στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, μετά την υπερψήφιση της Βουλής της ρύθμισης για την αποδέσμευσης των υποψήφιων ευρωβουλετών από την υποχρεωτική παραίτηση από τη βουλευτική τους έδρα, γνωστή και ως «τροπολογία Κουντουρά».

    Η ΝΔ προανήγγειλε πως οι βουλευτές της Ευ. Μεϊμαράκης, Ά. Μ. Ασημακοπούλου και Κ. Μάρκου θα παραιτηθούν, όπως «είναι αυτονόητο», ζητώντας από την κυβέρνηση εξηγήσεις για την «λογική και πολιτική ηθική» της απόφασής της.

    «Η σημερινή προαναγγελία της παραίτησης των βουλευτών της ΝΔ που είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές έγινε μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι μια αυτονόητη πράξη πολιτικής συνέπειας βάσει των αρχών του κόμματος. Όταν ανακοινώθηκαν άλλωστε οι υποψηφιότητές τους, ίσχυε ο νόμος που ψήφισε η ΝΔ και προέβλεπε την υποχρεωτική παραίτησή τους τουλάχιστον 15 μέρες προ των ευρωεκλογών», αναφέρουν οι κύκλοι της Πειραιώς.

    «Ως εκ τούτου η κυβέρνηση είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει βάσει ποιας ακριβώς λογικής και πολιτικής ηθικής ψήφισε σήμερα ειδική τροπολογία με αποκλειστικό στόχο να επιτρέψει στην κ. Κουντουρά, τον κ. Δανέλλη και τον κ. Κουρουμπλή να το έχουν δίπορτο, διατηρώντας την έδρα τους στην ελληνική βουλή στην περίπτωση που δεν εκλεγούν στο ευρωκοινοβούλιο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Σπάνε» στα δύο τα εκλογικά τμήματα – Άνοιξε ο δρόμος προς Ευρωβουλή για Κουντουρά, Δανέλλη



    ΣΧΟΛΙΑ