• Top Stories

    ΕΛΑΣ: Ισχύει κανονικά το πρόστιμο για μάσκα σε σερβιτόρο στο Μοσχάτο

    • NewsRoom
    Θεσσαλονίκη: Κατηγορίες για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση τρία άτομα που συνελήφθησαν για την έκρηξη σε Ίδρυμα

    Ελληνική Αστυνομία


    Το πρόστιμο για μη χρήση μάσκας, το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος χθες το βράδυ, ισχύει κανονικά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ έπειτα από σχετική ανάρτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη.

    Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει για το πρόστιμο:

    «Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε σε σερβιτόρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, χθες το βράδυ στο Μοσχάτο Αττικής, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού, προφανώς ισχύει κανονικά».

    Σημειώνεται ότι το περιστατικό έχει δημιουργήσει θόρυβο, καθώς ο Παύλος Πολάκης αντέδρασε έντονα προς τους αστυνομικούς που έκοψαν το πρόστιμο, το οποίο χαρακτηρίζει απαράδεκτο.

    Σε ανάρτησή του στο Facebook σήμερα το απόγευμα ο βουλευτής υποστηρίζει ότι στην ταβέρνα τηρούνταν αυστηρά και κατά γράμμα τα μέτρα για τον κορονοϊό, γινόταν έλεγχος στην είσοδο, υπήρχαν αντισηπτικά σε όλα τα τραπέζια και όλοι οι εργαζόμενοι φορούσαν συνεχώς μάσκες. Όπως αναφέρει ο κ. Πολάκης, ο συγκεκριμένος σερβιτόρος, αδελφός του ιδιοκτήτη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κατέβασε την μάσκα του, όχι στο χώρο με τα τραπέζια αλλά πίσω από τον πάγκο, για να φάει. Εκείνη την ώρα μπήκαν οι αστυνομικοί και του έκοψαν το πρόστιμο.

    Μάλιστα στην ανάρτηση του, η οποία επίσης είναι σε έντονο ύφος, ενώ στρέφεται και κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου, χαρακτηρίζει ελεεινό και απαράδεκτο το συμβάν και αναφέρει ότι επικοινώνησε με την διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ για να ενημερώσει και ταυτόχρονα ζητάει να μην ισχύσει το πρόστιμο για τους παραπάνω λόγους.

    Λίγο μετά την ανάρτηση του κ. Πολάκη από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ εκδόθηκε η ανακοίνωση για το πρόστιμο στον σερβιτόρο.

    Διαβάστε ακόμη:



    ΣΧΟΛΙΑ