• Κοινωνία

    Δολοφονία-θρίλερ στην Κρήτη: Πάλεψε για τη ζωή της η Αμερικανίδα βιολόγος

    χανια κρητη αμερικανιδα βιολογος δολοφονια

    Σε εξέλιξη οι έρευνες για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά


    Αναζητούνται οι δολοφόνοι της άτυχης Αμερικανίδας βιολόγου που βρήκε τραγικό θάνατο στην Κρήτη

    Σε εγκληματική ενέργεια οφείλεται ο θάνατος της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Suzanne Eaton, η οποία εντοπίστηκε νεκρή σε στοά παλιού πολυβολείου, στο Ξαμουδοχώρι του δήμου Πλατανιά στα Χανιά.

    Με προσεκτικές κινήσεις και άκρα μυστικότητα, αναζητούν τους δολοφόνους και το κίνητρό τους, οι Αρχές και ένα κλιμάκιο του τμήματος ανθρωποκτονιών από την Αθήνα, που έχει μεταβεί στο νησί.

    Τα ίχνη της Suzanne Eaton χάθηκαν στις 2 Ιουλίου, στο Διεθνές Συνέδριο στο Κολυμπάρι Χανίων, όπου επρόκειτο να συμμετάσχει.

    Στις 9 Ιουλίου, δύο εθελοντές που συμμετείχαν στην αναζήτησή της, εντόπισαν τη γυναίκα μπρούμυτα σε μια γερμανική στοά, 10 χλμ. μακριά από το Κολυμπάρι.

    Σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών, Αντώνη Παπαδομανωλάκη και Σταμάτη Μπελιβάνη, στο Ρέθυμνο, η νεκροψία-νεκροτομή που έγινε στην 60χρονη έδειξε ότι άγνωστος δράστης ή δράστες έκλεισαν το στόμα και τη μύτη της 60χρονης.

    Πρόκειται για βίαιο και ασφυκτικό θάνατο, όπως αναφέρει το πόρισμα των ιατροδικαστών.

    Την ίδια ώρα, ο χρόνος του θανάτου προσδιορίζεται στην ημέρα όπου χάθηκαν τα ίχνη της Suzanne Eaton, αναφέρει το cretapost.

    αμερικανιδα βιολογος
    Το δαιδαλώδες τούνελ της στοάς, όπου βρέθηκε η σορός της Αμερικανίδας βιολόγου

    Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πατρίς, φαίνεται, επίσης, πως η 60χρονη βιολόγος πάλεψε για τη ζωή της με τους αστυνομικούς να ελπίζουν πως η ίδια κατάφερε να «αποσπάσει» το DNA του δολοφόνου της.

    Μάλιστα, οι ιατροδικαστές έχουν πάρει δείγμα από τα νύχια της ενώ βρέθηκαν πάνω της τρίχες που έχουν σταλεί για ανάλυση.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα Πατρίς, μέχρι στιγμής το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από κάμερες δεν έχει φέρει κάποιο αποτέλεσμα με τους αστυνομικούς να συνεχίζουν με αμείωτο ενδιαφέρον την έρευνα.

    Ποικίλα είναι τα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί και βασανίζουν τον σύζυγό της γυναίκας και των δύο γιων του για την τραγική κατάληξη της εξαφάνισης.

    Η απόσταση από το Κολυμπάρι μέχρι την στοά είναι αρκετά μεγάλη για να την έχει διανύσει περπατώντας.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των οικείων της, ο δολοφόνος ή οι δολοφόνοι την μετέφεραν στη στοά ενώ η εγκληματική ενέργεια είχε γίνει σε άλλο σημείο.

    Άλλο ένα στοιχείο που ενισχύει το σενάριο της μεταφοράς του πτώματος της 60χρονης είναι πως από την είσοδο του δαιδαλώδους τούνελ μέχρι το σημείο που βρέθηκε η σορός δεν υπάρχει κάποιο ίχνος που να δείχνει σύρσιμο ή πατημασιές της άτυχης Αμερικανίδας.

    Σημειώνεται ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που η Αμερικανίδα βιολόγος επισκεπτόταν την Ελλάδα.

    Ήταν μια επιστήμονας αναγνωρισμένου διεθνούς κύρους, μητέρα δύο αγοριών και σύζυγος Βρετανού επιστήμονα.

    Από την πρώτη στιγμή υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση και από την πρεσβεία, αλλά και από την οικογένειά της, η οποία έδινε χιλιάδες ευρώ για πληροφορίες σχετικά με την εξαφάνισή της.



    ΣΧΟΛΙΑ