• Top Stories

    Αγωγή κατά του Facebook κατέθεσε η κυβέρνηση Τραμπ

    Mark Zuckerberg. Ιδρυτης Facebook

    Mark Zuckerberg. Ιδρυτης Facebook


    Νέα επίθεση έχει να αντιμετωπίσει η δημοφιλέστερη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook και αυτή τη φορά τα βέλη εξαπολύονται από την ίδια την αμερικανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε αγωγή κατά της πλατφόρμας του Facebook, με την κατηγορία των μη θεμιτών διαφημιστικών πρακτικών, που «κάνουν διακρίσεις».

    Η πρακτική που κατηγορείται από την κυβέρνηση Τραμπ σχετίζεται με τη δυνατότητα που έδινε, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, το κοινωνικό δίκτυο στους ιδιοκτήτες ακινήτων, να περιορίσουν το κοινό τους με βάση τη φυλή, την εθνικότητα ή το φύλο. Η αμερικανική κυβέρνηση υποστήριξε, επομένως, ότι η δυνατότητα αυτή του Facebook περιόριζε το κοινό των ανθρώπων που μπορούσαν να δουν διαφημίσεις, που σχετίζονται με τη στέγαση.

    Το υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (HUD) ενημέρωσε, την Πέμπτη, ότι κατηγορεί το Facebook για παράβαση που αφορά το πρόγραμμα «Fair Housing Act», «για ενθάρρυνση, ενεργοποίηση και πρόκληση» διακρίσεων, περιορίζοντας το ποιος μπορεί να δει διαφημίσεις που σχετίζονται με τη στέγαση στο κοινωνικό δίκτυο.

    «Το να χρησιμοποιείς έναν υπολογιστή για να περιορίσεις τις επιλογές ενός ατόμου, σχετικά με τις επιλογές κατοικίας, μπορεί να είναι τόσο μεροληπτικό, όσο και όταν κλείνεις μία πόρτα στο πρόσωπο κάποιου», σημείωσε ο αρμόδιος υπουργός του HUD, Ben Carson.

    Όπως μεταδίδει το CNBC, μέχρι την περασμένη εβδομάδα, το δίκτυο επέτρεπε στους ιδιοκτήτες να περιορίσουν το κοινό τους με βάση τη φυλή, την εθνικότητα ή το φύλο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νέο σκάνδαλο για το Facebook: Εκτεθειμένοι 600 εκατ. κωδικοί χρηστών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Facebook: Κατέβασε 1,5 εκατ. βίντεο του μακελειού στη Ν.Ζηλανδία μέσα σε 24 ώρες από την επίθεση!

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι εξηγήσεις της Facebook: Ποιο ήταν το πρόβλημα που μπλόκαρε την πλατφόρμα σε όλο τον κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ