• Business

    Νέο σκάνδαλο για το Facebook: Εκτεθειμένοι 600 εκατ. κωδικοί χρηστών

    ζουκερμπεργκ

    Μαρκ Ζάκερμπεργκ, Ιδρυτής του Facebook


    Νέο σκάνδαλο με κενό ασφαλείας στο Facebook πλήττει την εταιρεία του Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναγκάστηκε να παραδεχτεί σήμερα ότι είχε αποθηκεύσει εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης χρηστών στους εσωτερικούς διακομιστές της χωρίς κρυπτογράφηση, κάτι που σημαίνει πως ήταν εκτεθειμένοι σε χιλιάδες υπαλλήλους της εταιρείας.

    Η παράβλεψη αυτή έρχεται να προστεθεί στο ήδη επιβαρυμένο ιστορικό του Facebook, με τα ήδη υπάρχοντα σκάνδαλα των δύο τελευταίων ετών.

    Η αρχή των αποκαλύψεων έγινε, όταν ένας ερευνητής ασφάλειας δημοσίευσε το θέμα στο διαδίκτυο. Ωστόσο, το Facebook αναφέρει ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις πως οι υπάλληλοι είχαν καταχραστεί την πρόσβαση στα δεδομένα αυτά. Επίσης, αν και οι κωδικοί ήταν εκτεθειμένοι, εντούτοις δεν μπορούσαν να αποκτήσουν σε αυτούς πρόσβαση οποιοιδήποτε τρίτοι.

    Σύμφωνα με το μπλογκ KrebsOnSecurity, από 200.000.000 έως και 600.000.000 κωδικοί χρήστων του Facebook μπορεί να έχουν αποθηκευτεί σε μορφή plain text και να είναι έτσι προσβάσιμοι σε 20.000 υπαλλήλους της εταιρείας.

    Το Facebook πάντως δεν δίνει συγκεκριμένο αριθμό, ωστόσο αναφέρει ότι θα ειδοποιήσει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες της εφαρμογής Facebook Lite, δεκάδες εκατομμύρια χρηστών της στάνταρ εφαρμογής, καθώς και δεκάδες χιλιάδες χρήστες του Instagram.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Google: Το εκπληκτικό Doodle για τον Μπαχ-Το πρώτο στην ιστορία που λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οι εξηγήσεις της Facebook: Ποιο ήταν το πρόβλημα που μπλόκαρε την πλατφόρμα σε όλο τον κόσμο



    ΣΧΟΛΙΑ