• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Turkish Airlines: Επιχείρηση “απολύσεις”…συνέχεια στη Τουρκία!


    Η επιχείρηση…”σκούπα” του Ερντογάν εκτοξεύεται… και στους αιθέρες. Η κρατική αεροπορική εταιρία της Τουρκίας, Turkish Airlines, απέλυσε περισσότερους από 100 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων στελεχών και πληρωμάτων καμπίνας, στο πλαίσιο των εκκαθαρίσεων από κρατικούς θεσμούς των υποστηρικτών μιας απόπειρας πραξικοπήματος, όπως ανέφεραν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

    Οι απολύσεις από τον εθνικό αερομεταφορέα έγιναν αργά χθες βράδυ έπειτα από πληροφορίες ότι οι υπάλληλοι συνδέονταν με το θρησκευτικό κίνημα το οποίο, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, προσπάθησε να ανατρέψει την κυβέρνηση στις 15 Ιουλίου, ανέφερε η εφημερίδα Sabah.

    Πάντως, αξιωματούχος της Turkish Airlines, αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός. Στο σημείο αυτό να τονίσουμε ότι η Turkish κατέλαβε την 7η θέση μεταξύ των 20 καλύτερων αεροπορικών εταιριών στον κόσμο, για το 2016 από την κορυφαία ιστοσελίδα καταναλωτή αεροπορίας Skytrax. Η Turkish Airlines κατάκτησε τον τίτλο της Best Airline in Southern Europe, Best Business Class Airline Catering, and Best Business Class Lounge Dining.

    turkish-airlines-660x225

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα οικονομικών ειδήσεων Thelira.com, περίπου 250 μέλη πληρωμάτων καμπίνας απολύθηκαν μαζί με 100 διοικητικούς υπαλλήλους και στελέχη.

    Η ενημερωτική ιστοσελίδα αεροπλοΐας Airporthaber.com ανέφερε πως στους απολυθέντες περιλαμβάνεται ένας αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις της εταιρίας.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τουρκικές αρχές έχουν θέσει σε διαθεσιμότητα, συλλάβει ή θέσει υπό έρευνα περισσότερους από 60.000 στρατιώτες, δικαστικούς, εκπαιδευτικούς, δημοσίους υπαλλήλους και άλλους μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου

    Εξάλλου, η εταιρία τηλεπικοινωνιών Turk Telekom, όπου το κράτος κατέχει μερίδιο 30%, απέλυσε την Παρασκευή 198 υπαλλήλους για “συνεργασία με τις δυνάμεις ασφαλείας” και ανέφερε πως ορισμένα εκτελεστικά στελέχη κλήθηκαν από εισαγγελείς για κατάθεση σε σχέση με τις έρευνες που διεξάγονται για το πραξικόπημα, σύμφωνα με μηνύματα που στάλθηκαν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

    Germany-Flag-Wallpaper

    Η Γερμανία

    Ερωτηματικά όσον αφορά στη συμβατότητα με τις αρχές του Κράτους Δικαίου εγείρουν όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη Τουρκία, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ.

    Η απόλυση δεκάδων χιλιάδων υπαλλήλων, η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα σε πανεπιστημιακούς, το κλείσιμο χιλιάδων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλα αυτά, συνέχισε ο κ. Σέφερ, “δεν αφήνουν άμεσα να αναγνωρίσει κανείς πώς σχετίζονται με τους πραγματικά ποινικά υπεύθυνους για την απόπειρα πραξικοπήματος”.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε θεμιτό δικαίωμα της τουρκικής κυβέρνησης να στραφεί εναντίον των υπευθύνων για την απόπειρα πραξικοπήματος, αλλά, επανάλαβε ότι αυτό πρέπει να γίνεται με σεβασμό του Κράτους Δικαίου!

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

    http://www.mononews.gr/ekplixi-megatonon-elliniki-naftiliaki-eteria-mplekete-stis-mizes-tis-petrobras/63595



    ΣΧΟΛΙΑ