ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 προϋποθέτει τροποποίηση της αμερικανικής νομοθεσίας με έγκριση του Κογκρέσου, λόγω των ρωσικών πυραύλων S-400 που προμηθεύτηκε η Άγκυρα και των κυρώσεων CAATSA που της έχουν επιβληθεί.
Οι ελληνικές κυβερνητικές πηγές αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανή πώληση των μαχητικών στην Τουρκία, επισημαίνοντας τα σοβαρά νομικά εμπόδια που θα συναντήσει μια τέτοια διαδικασία, τα οποία είχαν τεθεί και σε προηγούμενες συνομιλίες από την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα.
Παράλληλα, η Ελλάδα συνεχίζει κανονικά το δικό της εξοπλιστικό πρόγραμμα, έχοντας ήδη παραλάβει 42 αναβαθμισμένα F‑16 και 24 Rafale, ενώ τα πρώτα ελληνικά F-35 αναμένονται το 2028, ενισχύοντας τις μακροπρόθεσμες αμυντικές δυνατότητες της χώρας.
Αυτή η στρατηγική διασφαλίζει ότι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία παραμένει ισχυρή και ανταγωνιστική στην περιοχή.
Διαβάστε επίσης
Εγνατία Οδός: Οι νέες τιμές διοδίων που θα ισχύουν από 1η Ιανουαρίου (πίνακας)
Επιστροφή ενοικίου: Επιπλέον πληρωμές 8,9 εκ ευρώ σε 39.300 δικαιούχους
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.