• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σούνιο: Ξεκίνησαν κανονικά τα γυρίσματα της σειράς του BBC (video)

    • NewsRoom
    σουνιο


    Σε εξέλιξη βρίσκονται τα γυρίσματα του ΒΒC στον αρχαιολογικό χώρο στο Σούνιο για την νέα σειρά «The Little Drummer» μετά και την έγκριση του ΚΑΣ. Παρά την αναστάτωση που υπήρξε με το ΚΑΣ αρχικά να αρνείται στην δημοφιλή εταιρεία παραγωγής και εκπροσώπους του πολιτισμού να τάσσονται κατά της τα γυρίσματα έχουν πλέον ξεκινήσει κανονικά και συνεχίζονται.

    Ειδικά φορτηγά μετέφεραν μέχρι τους πρόποδες τον αναγκαίο εξοπλισμό και η παραγωγή του BBC δρομολογείται για να εμφανιστεί στις οθόνες. Η συγκεκριμένη σειρά θα προβληθεί σε 80 τηλεοπτικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Αμέτρητες βαλίτσες, κάμερες, ηχητικές εγκαταστάσεις, ρούχα, και ειδικό σημείο για μακιγιάζ για τους ηθοποιούς, υπό τις οδηγίες του σκηνοθέτη του «Old Boy» Παρκ Τσαν Γουκ.

    Πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο προβολής της χώρας δηλώνει στην ΕΡΤ ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

    Το υπουργείο Πολιτισμού έχει ήδη εκπονήσει ένα σχέδιο νόμου που θα εξομαλύνει και θα απλοποιεί τις κινηματογραφικές διαδικασίες για την παραγωγή υλικού μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους. Σύντομα η Ελλάδα θα είναι ένας film friendly προορισμός τόνισε ο κ. Κρέτσος.

    Ένα σταθερό θεσμικό πλαίσιο που θα αφορά την κινηματογράφηση στους αρχαιολογικούς χώρους μπορεί να φέρει επενδύσεις και έσοδα για την ανάδειξη και την προστασία τους, συμπλήρωσε ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

    Κανονικά εξελίσσεται η περιήγηση των επισκεπτών

    Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν από την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας του χώρου έως τις 13.00.

    To κοινό θα πρέπει να γνωρίζει πως στο διάστημα αυτό θα υπάρξουν σχετικές ρυθμίσεις για την περιήγηση των επισκεπτών στον χώρο, χωρίς να εμποδίζεται η επίσκεψή τους.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: «Έπεσε το κάστρο» του ΚΑΣ, «πράσινο φως» για τα γυρίσματα του BBC στο Σούνιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εξελίξεις: Νέα αίτηση από BBC σε ΚΑΣ για το γύρισμα στο Σούνιο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λυδία Κονιόρδου: Ατυχής γνωμοδότηση η αρνητική απόφαση του ΚΑΣ για το BBC



    ΣΧΟΛΙΑ