• newsletter

    O Michael Moore το είχε προβλέψει: Kι όμως ο Trump θα κερδίσει!


    Ο Μichael Moore το είχε προβλέψει: Ο Donald Trump θα είναι ο θριαμβευτής των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ! Ο σπουδαίος σκηνοθέτης των Fahrenheit 9/11, Sicko και Capitalism: A Love Story, έκανε τη δήλωση – βόμβα στην πολιτική εκπομπή “Real Time with Bill Maher” του HBO, προκαλώντας σάλο.

    “Λυπάμαι που θα πρέπει εγώ να σας κάνω το spoiler, αλλά ο Trump θα νικήσει. Λυπάμαι. Ξέρει πως να χειρίζεται τον κόσμο. Είναι εύκολο να χειραγωγήσει κανείς τους Αμερικανούς πολίτες, αφού δεν υπάρχει πολιτική εκπαίδευση στα σχολεία και τα μέσα ενημέρωσης δεν παρουσιάζουν τα γεγονότα όπως πραγματικά συμβαίνουν. O Trump δεν είναι τόσο ηλίθιος όσο φαίνεται. Γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι της χειραγώγησης και της προπαγάνδας”, δήλωσε ο 62χρονος Μoore και το κοινό αντέδρασε, γιουχάροντας τον.

    Σύμφωνα με το RealClearPolitics -εταιρεία πολιτικών ειδήσεων και δημοσκοπήσεων- η διαφορά της Hilary Clinton με τον Donald Trump δείχνει να είναι στάσιμη, με το χρόνο να μετρά αντίστροφα.

    O Michael Moore είναι γνωστός, όχι μόνο για τις ταινίες του, αλλά και για τις απόψεις του. Έχει τοποθετηθεί δημοσίως για πολλά φλέγοντα ζητήματα, όπως είναι τα ναρκωτικά, τα φάρμακα και ο Bush. Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του, ο σκηνοθέτης είχε αναρτήσει το 2015 ένα γράμμα του προς τον Donald Trump, με τίτλο “We are all Muslims”:

    “Αγαπητέ Donald Trump,

    Μπορεί να θυμάστε (εξάλλου έχετε τέλεια μνήμη) ότι γνωριστήκαμε το Νοέμβριο του 1998 στο green room ενός talk show, όπου και οι δυο είχαμε προγραμματίσει εμφανίσεις. Αλλά πριν εμφανιστούμε, ο παραγωγός με έσπρωξε, γιατί εσείς είχατε νευριάσει, που θα βρισκόμασταν μαζί στο show. Είπε ότι ήθελε να βγείτε μόνος σας στο show. Εγώ ρώτησα αν φοβάται ότι θα τον φέρω και σε δύσκολη θέση και ο παραγωγός σας μου απάντησε πως είχατε αγχωθεί μήπως πω ή κάνω κάτι στη σκηνή που θα σας προσέβαλε.

    Συγνώμη, αλλά χωρίς παρεξήγηση, ίσα που ξέρω ποιος είστε. Και θυμάμαι πόσο ανακουφισμένος φαινόσασταν μετά. Και κάπως έτσι ξεκίνησε το show. Και όλα πήγαν καλά. Δεν σας τράβηξα τα μαλλιά, δεν έβαλα τσίχλα στη θέση σας. 

    Και τώρα, βρισκόμαστε στο 2015 και, όπως όλοι οι λευκοί άνθρωποι, φοβάστε έναν μπαμπούλα, που είναι εκεί έξω και σας κυνηγάει. Ο μπαμπούλας στο κεφάλι σας είναι όλοι οι Μουσουλμάνοι. Όχι μόνο αυτοί που σκοτώνουν, αλλά όλοι οι Μουσουλμάνοι. 

    Ευτυχώς, Donald, εσύ και οι υποστηρικτές σου δεν αντιπροσωπεύετε την Αμερική του σήμερα. Δεν είμαστε μια χώρα λευκών πολιτών. 

    Είμαστε όλοι Μουσουλμάνοι, Καθολικοί, Μεξικανοί, λευκοί και έγχρωμοι.”



    ΣΧΟΛΙΑ