• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Κολλάς ελονοσία, πεθαίνεις. Πρώτη φορά Αριστερά


    **Το νέο μου άρωμα το λένε Crilen και το φορώ για να τιμήσω την κυβέρνηση. Όχι, δεν είναι μια δημιουργία του Guerlain που χρονολογείται έναν αιώνα, είναι αντικουνουπικό. Έτσι θα μυρίζω από τούδε και στο εξής χάρη στην ολιγωρία των αρχών που αμέλησαν να ψεκάσουν όπου υπάρχουν κουνούπια. Έγκλημα. Δεν υπερβάλω, είναι έγκλημα. Εμφανίστηκε ξανά η ελονοσία στην Ελλάδα, μια από τις πιο επικίνδυνες ασθένειες, αν δεν κάνω λάθος με τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη. Κολλάς ελονοσία, πεθαίνεις. Πρώτη φορά Αριστερά.

    *Η κυβέρνηση δεν μιλά για τον κίνδυνο επιδημίας από το φόβο ότι θα τους πουν ρατσιστές. Κάλλιο να ψοφήσουμε όλοι, παρά να πουν ότι οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έφεραν μαζί την αρρώστια και ότι η κυβέρνηση αμέλησε να πάρει μέτρα. Αμέλησε να απομονώσει τους ασθενείς. Η ελονοσία είχε εξαλειφθεί στη χώρα από το 1974, δεν υπήρχε καθόλου. Είχε εξαλειφθεί μετά από μάχη δεκαπενταετίας. Τώρα καταγράφονται νέα κρούσματα, σε ξένους αλλά και σε άτομα που δεν ταξίδεψαν στο εξωτερικό, συνολικά 65 περιστατικά. Κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου θα ξέρουμε πόσα είναι τα θύματα καθώς τότε θα εκδηλωθούν τα συμπτώματα σε όσους τσιμπήθηκαν από μολυσμένο κουνούπι τον Αύγουστο.

    *Δεν υπερβάλω, απλά διαβάζω την ανησυχία των γιατρών. «Αυτό που ανησύχησε, όμως, και ανησυχεί ακόμη τους ειδικούς είναι ότι εφέτος τα εγχώρια κρούσματα καταγράφηκαν σε νέες περιοχές μετάδοσης, (Αχαϊα, Ηλεία, Θεσσαλονίκη), σε σχέση με τα κρούσματα του περασμένου έτους, γεγονός που δείχνει τη μολυσματική επέλαση της νόσου. Οι τρεις αυτοί νομοί, μάλιστα, έχουν τεθεί από τους επιστήμονες του ΚΕΕΛΠΝΟ σε κλοιό επαγρύπνησης, καθώς έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των ευάλωτων περιοχών, δηλαδή είναι αυξημένου κινδύνου για την μετάδοση της ελονοσίας».

     

    *Η Crilen είναι καλύτερο προϊόν από αυτό που φορούσαν παλιά οι κυρίες, το Autan. Δεν ήταν μόνο η μυρωδιά του, η απωθητική. Είχε πικρή γεύση. Θυμάμαι μια φίλη της δεκαετίας του ΄80 που λάτρευε να της δαγκώνω τα μπράτσα και την πλάτη. Πώς να δαγκώσω ο δύσμοιρος στις βόλτες που κάναμε στο δέλτα του Νέστου; Μούδιαζα ολόκληρος από την πικρή γεύση. Χωρίσαμε εξαιτίας των κουνουπιών.

    **Πολύ γέλασα με την πρόθεση της κυβέρνησης να εξετάσει τις αναρτήσεις του facebook ώστε να βρει κρυμμένο πλούτο. Γέλασα επειδή κάνουν σαν να μην έχουν υλικό στα χέρια τους, σαν να μην έχουν λίστα Λαγκάρντ, λίστα Μπόργιανς, Panama Papers, σαν να μην έχουν καταγγελίες στην Οικονομική Αστυνομία. Νομίζω ότι κάνουν πλάκα μαζί μας.

    *Διάβαζα πέρσι μετά τις εκλογές μια ανάλυση σύμφωνα με την οποία οι πολίτες επέλεξαν Τσίπρα για να μην πληρώσουν φόρο ακινήτων, ξέρετε, αυτόν που θα καταργούσε αλλά τελικά δεν κατάργησε… Αναμένοντας τα εκκαθαριστικά νομίζω ότι η ψήφος πρέπει να είναι ανοιχτή και δημόσια, να αναλαμβάνουμε όλοι τις ευθύνες μας. Όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ για να γλιτώσει τον ΕΝΦΙΑ, να βγει να το δηλώσει, να το πει. Για να ξέρουμε ποιους συναναστρεφόμαστε.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

    http://www.mononews.gr/elefthero-pouli-o-vasilis-stefanakos-chari-sto-nomo-paraskevopoulou-diadromi-enos-entona-politikopiimenou-varipiniti/68539

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

    http://www.mononews.gr/trapezes-echoun-ena-simantiko-provlima/68504

     



    ΣΧΟΛΙΑ