• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Δις ισόβια στον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη

    • NewsRoom


    Δύο φορές ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο στις 18 Οκτωβρίου 2017.

    Δικαστές και ένορκοι επέβαλαν την υψηλότερη τιμωρία που προβλέπεται για τις δύο βαριές πράξεις που χρεώνονται στον 58χρονο, καθώς δεν αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό στον 58χρονο που με δεκατέσσερις μαχαιριές εξόντωσε την 32χρονη με σκοπό να της πάρει την τσάντα. Μία τσάντα που είχε μέσα πέντε ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

    Το δικαστήριο δεν θεώρησε τη νέα εκδοχή του 58χρονου ως βάσιμη και ακολουθώντας την προτροπή της εισαγγελέως Έδρας, να μην δώσει σημασία στους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του, κήρυξε ένοχο τον 58χρονο για τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας επιβάλλοντας επιπλέον ποινή 8 μηνών, για τις δύο τελευταίες πράξεις.

    Λίγο νωρίτερα ο κατηγορούμενος, χρόνιος χρήστης ναρκωτικών, απολογούμενος υποστήριξε πως δεν ήταν ο ίδιος που κατάφερε τα μοιραία πλήγματα, σε θώρακα και καρδιά, στην εφοριακό και πως κάποιος άλλος τη σκότωσε, αφού ο ίδιος απλά την τραυμάτισε κατόπιν σχετικής εντολής που του έδωσαν, ώστε η Δώρα απλώς να τραυματιστεί και να απουσιάσει από τη δουλειά της για λίγους μήνες.

    Αρχικά είχε ομολογήσει πως με στόχο την τσάντα ήταν αυτός που επιτέθηκε στην 32χρονη η αντίσταση της οποίας οδήγησε σε πάλη. Στη συνέχεια και ενώ ήταν ήδη προσωρινά κρατούμενος για τη δολοφονία της Δώρας, υποστήριξε πως ο θάνατος της ήταν αποτέλεσμα “συμβολαίου” για να λάβει αμοιβή 30 χιλιάδες ευρώ.

    Σήμερα είπε πως το “συμβόλαιο” ήταν για τραυματισμό και πως δεν τη σκότωσε ο ίδιος αλλά τον χρησιμοποίησαν για να χρεωθεί αυτός το έγκλημα.

    Νωρίτερα, η εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κ. Μίνα Σωτηροπούλου, ζήτησε την ενοχή του 58χρονου κατηγορούμενου χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

    Η εισαγγελική λειτουργός δεν πείστηκε ούτε κατ’ ελάχιστο από τον ισχυρισμό που προέβαλε απολογούμενος ο κατηγορούμενος. Αγορεύοντας, η εισαγγελέας χαρακτήρισε αξιόλογη την Δώρα Ζέμπερη για την κοινωνία και την οικογένειά της,  η οποία  αντί να χαίρεται την ηλικία της, ξεχρέωνε χρέη από τζόγο. «Είχε πολλά φορτία στην πλάτη της», όπως είπε η εισαγγελέας. «Είχε πικρία από την οικογένεια. Δεν φρόντισε και ο πατέρας να την προστατεύσει», ανέφερε.

    «Είχε πολλές πηγές κινδύνου η Ζέμπερη. Δεύτερη πηγή κινδύνου ήταν το επάγγελμα της. Είχε περαιώσει 230 υποθέσεις. Η Δώρα είχε διαισθανθεί τον κίνδυνο και γι’ αυτό είχε αφήσει 500 ευρώ μέσα σε νέα βιβλίο και τα pin των καρτών της. Μια νέα κοπέλα αντί να είναι ερωτευμένη και να διασκεδάζει πήγαινε στο νεκροταφείο.  Η Δώρα μάλλον είχε απογοητευτεί από τον κόσμο των ζωντανών και πλησίαζε τον κόσμο των νεκρών, το μοναδικό της καταφύγιο. Και αυτό ενόχλησε… τον κατηγορούμενο. Ανάλωσε τη ζωή του στα ναρκωτικά και στις κλοπές», συνέχισε η εισαγγελέας.

    Οι αντιφάσεις του πολλές, παρατήρησε αναγορεύοντας η εισαγγελέας, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος άλλος να συνέταξε τα υπομνήματα με τα οποία άλλαξε την αρχική του ομολογία. «Τα σημεία που επλήγη η Δώρα δεν ήταν τυχαία», κατά την εισαγγελέα. «Ήταν πολλά. Ήταν μοιραία. Η οικογένεια δεν θα πάρει ποτέ απάντηση γιατί έφυγε αυτό το κορίτσι».

    Κλείνοντας την αγόρευσή της στηλίτευσε το γεγονός ότι χάρη στο νόμο αποφυλακίστηκε πριν να είναι έτοιμος να επαναενταχθεί. «Δεν ήταν έτοιμος να αποφυλακιστεί.  Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα της πολιτείας. Τρεις – τέσσερις μήνες μετά έκανε έγκλημα. Την παρακολουθούσε ένα μήνα. Χάλασε τη ζωή του, τη ζωή μιας κοπέλας και της οικογένειας. Αν βρει το δρόμο για την αλήθεια ας κοιτάξει τον Θεό και ας την πει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Διεκόπη η δίκη για τη δολοφονία της Δ. Ζέμπερη – «Θα σε σκοτώσω και πεθαμένος να είμαι» φώναζε ο πατέρας

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δολοφονία Ζέμπερη: «Είχε λάβει μήνυμα να μην ξαναπάει στο νεκροταφείο»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πήγαν να λιντζάρουν τον Σοροπίδη στη δίκη της Δώρας Ζέμπερη: Οργή και κατάρες



    ΣΧΟΛΙΑ