ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε εκρηκτική ατμόσφαιρα και υπό ισχυρότατη αστυνομική παρουσία, ξεκίνησε, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η δίκη του 58χρονου Εμμανουήλ Σοροπίδη που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία με δεκατέσσερις μαχαιριές της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στις 18 Οκτωβρίου 2017 μέσα στο Β΄ Νεκροταφείο.
Ο κατηγορούμενος αρχικά είχε ομολογήσει το έγκλημα υποστηρίζοντας πως κίνητρο ήταν η κλοπή της τσάντας της 32χρονης και ότι την μαχαίρωσε όταν εκείνη αντιστάθηκε. Στη συνέχεια, ωστόσο, ανακάλεσε υποστηρίζοντας πως η δολοφΣοροονία έγινε κατά παραγγελία και ότι υπάρχουν δύο ηθικοί αυτουργοί που του υποσχέθηκαν 30 χιλιάδες ευρώ για να σκοτώσει την εφοριακό.
Η μεταγωγή του 58χρονου από τα κρατητήρια έως την δικαστική αίθουσα έγινε με ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και κάτω από τις φωνές των συγγενών της 32χρονης που οργισμένοι φώναζαν κατάρες στον κατηγορούμενο.
Οι αστυνομικοί χρειάστηκε να κρατήσουν τον πατέρας της Δώρας Ζέμπερη, ο οποίος όταν είδε να περνά μπροστά η συνοδεία με τον 58χρονο κινήθηκε εναντίον του φωνάζοντας “φέρε πίσω το παιδί μου αλήτη”.
Αυξημένα μέτρα έλαβαν οι αστυνομικοί και κατά την είσοδο στην αίθουσα του πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου όπου έγινε εξονυχιστικός έλεγχος με ειδικό μηχάνημα, σε όσους θέλησαν να εισέλθουν για να παρακολουθήσουν την διαδικασία.
Η διαδικασία ξεκίνησε με την προτροπή της προέδρου για ηρεμία, ώστε “να μπορέσει το δικαστήριο να βρει την αλήθεια”. Πρώτος μάρτυρας καταθέτει ο πατέρας της εφοριακού που ξεκίνησε δείχνοντας τον Σοροπίδη ως δολοφόνο του παιδιού του και τον κατηγορούμενο πίσω του σε απόσταση μικρότερη από δύο μέτρα ασφυκτικά κυκλωμένο από αστυνομικούς.
Ο Σοροπίδης είναι αντιμέτωπος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα και παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χαλκιδική: Μετωπική σύγκρουση βαν με λεωφορείο που μετέφερε μαθητές – Τρεις τραυματίες
- Πηγές ΝΔ: Η πρώην υπουργός Γεωργίας κ. Μπατζελή αναγνώρισε τη διαχρονικότητα του προβλήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Το efood ενώνει δυνάμεις με τη Humanity Greece για τη στήριξη της Κοινωνικής Κουζίνας στο κέντρο της Αθήνας
- Τροχαίο στη Ρουμανία: Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.