• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων στη δολοφονία Ζέμπερη: «Είχε λάβει μήνυμα να μην ξαναπάει στο νεκροταφείο»


    Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ξεκίνησε σήμερα η δίκη για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρα Ζέμπερη από τον 59χρονο Εμμανουήλ Σοροπίδη, τον περασμένο Οκτώβριο στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών.

    Μετά την ένταση που προκλήθηκε στο δικαστήριο από τις επιθέσεις και τα λιντσαρίσματα εναντίον του κατηγορούμενου από τον πατέρα και άλλα μέλη της οικογένειας του άτυχου θύματος, η μητέρα και ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη ανέβηκαν στο βήμα του μάρτυρα για να καταθέσουν

    Αίσθηση προκάλεσε η μητέρα του θύματος, Γεωργία Ανδριέλου, η οποία περιέγραψε πως ο πρώην σύζυγος της και πατέρας της 32χρονης, είχε «χρεώσει» την  κόρη του με δάνεια για να ξεπληρώνει τα χρέη του από «τζόγο», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

    «Τη γύρναγε από 18 χρονών στις τράπεζες και της έλεγε πως αν δεν υπογράψει για να πάρει εκείνος δάνειο, τα αδέλφια της θα καταλήξουν στο ίδρυμα», είπε η κ. Ανδριέλου.

    «Ο πατέρας της Δώρας, δεν είχε αξία την είχε αναγκάσει να πάρει δάνεια για να πληρώσει τα χρέη του από τον τζόγο. Ένα δάνειο που θυμάμαι ήταν 130000 ευρώ. Είχαν έρθει βράδυ δυο άντρες στο σπίτι μου τοκογλύφοι ζητούσαν τον άντρα μου. Μου είπαν πως τον καλύπτω και πως θα βρω και εγω τον μπελά μου. Είχε παντού χρέη και δήλωνε την διεύθυνση του σπιτιού μας ακόμη και όταν είχε φύγει. Μέχρι σήμερα λαμβάνουμε δικόγραφα εις βάρος του πρώην άντρα μου», κατέθεσε η μητέρα του θύματος και πρόσθεσε:

    «Γύρναγε την κόρη μας 18 χρόνων και την πήγαινε στις τράπεζες και την εκβίαζε να πάρει δάνεια απειλώντας την ότι θα πάνε τα αδέλφια της σε ίδρυμα… Θέλω να ξέρω την αλήθεια γιατί αυτός ο αλήτης παρακολουθούσε το παιδί μου. Γιατί την σκότωσε με τόσο μίσος…Ακόμη και άλλοι να εμπλέκονται θέλω να το μάθω. Αυτός να ζει και η κόρη μου να είναι στο χώμα…».

    Η αδερφή του θύματος, καταθέτοντας ενώπιον του Δικαστηρίου, ανέφερε πως η αδερφή της έλαβε ένα σημείωμα λίγο πριν πεθάνει, το οποίο την προειδοποιούσε να μη ξαναπάει στο νεκροταφείο. «Μας είχε πει ότι είχε κάνει μια ασφάλεια ζωής αν πάθει κάτι να έχουμε να πάρουμε κάποια χρήματα. Είχα δει και ένα μήνυμα που της έγραφαν να μην ξαναπάει στο νεκροταφείο», είπε η αδερφή του θύματος.

    Από την πλευρά του, ο πατέρας της Δώρα στην κατάθεσή του ανέφερε πως «Ο κατηγορούμενος σκότωσε το παιδί μου σε πλήρη διαύγεια. Εγώ εκείνη την μέρα δούλευα με πήρε ο γιος μου, ο Γιάννης και μου λέει: Πατέρα σταματά το αμάξι να σου πω κάτι σοβαρό… Ο κατηγορούμενος ήταν φυλακές, βγήκε με το νόμο Παρασκευόπουλου και μου σκότωσε το παιδί. Είναι καθαρόαιμος δολοφόνος, ήξερε πού χτύπαγε».

    Η δίκη θα συνεχιστεί την άλλη Πέμπτη, 12 Ιουλίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πήγαν να λιντζάρουν τον Σοροπίδη στη δίκη της Δώρας Ζέμπερη: Οργή και κατάρες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη: Ξυπνούν μνήμες φρίκης στο δικαστήριο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέα εξέλιξη στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη: Εντοπίστηκε και δεύτερο «ορφανό» ίχνος DNA!



    ΣΧΟΛΙΑ