• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    Αλέξανδρος Οικονόμου: O εφοπλιστής και το δικαστικό θρίλερ που συγκλονίζει

    • Contributor


    Λένε ότι στον ενίοτε λαμπερό- πλην αθέατο τις περισσότερες φορές-χώρο του ελληνικού εφοπλισμού, υπάρχουν πολλά καλά κρυμμένα μυστικά, που σπάνια αποκαλύπτονται. Ένα από αυτά δεσπόζει τις τελευταίες ημέρες στην βρετανική Daily Mail και σύμφωνα με αυτό βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα ο Έλληνας εφοπλιστής Αλέξανδρος Οικονόμου. Στο ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας, έτεροι πρωταγωνιστές στο θρίλερ που αναστατώνει το City, είναι μια όμορφη νεαρή γυναίκα που αυτοκτόνησε, αφού κατηγορήθηκε σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ για ψευδούς ισχυρισμούς περί βιασμού της από τον Έλληνα εφοπλιστή, βυθίζοντας την οικογένειά της στο πένθος
.

    Τώρα, όμως, ο πατέρας της Eleanor de Freitas βρίσκεται αντιμέτωπoς με οδυνηρές νομικές δράσεις κατά του ίδιου από τον Αλέξανδρο Οικονόμου ο οποίος τον κατηγορεί για συκοφαντική δυσφήμηση. Η νεαρή εκπαιδευόμενη λογίστρια Eleanor de Freitas αυτοκτόνησε, ηλικίας 23 ετών, αυτοκτόνησε τον Απρίλιο του περασμένου έτους, τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία που έπρεπε να παρουσιαστεί στο δικαστήριο για να αντιμετωπίσει την κατηγορία της διαστρέβλωσης απονομής της δικαιοσύνης.
    Σύμφωνα με την Mail, η Eleanor, η οποία έπασχε από διπολική διαταραχή, είχε προσφύγει στην αστυνομία καταγγέλλοντας ότι είχε βιαστεί από τον Αλέξανδρο Οικονόμου 35 ετών, γιο Έλληνα μεγιστάνα που διαμένει στην Μεγάλη Βρετανία.

    Elenor de Freitas
    Elenor de Freitas

    Ο τελευταίος πέρασε αμέσως στην αντεπίθεση καταθέτοντας μυστική ιδιωτική ποινική δίωξη για ψευδείς ισχυρισμούς κατά της νεαρής λογίστριας, η οποία στην συνέχεια έγινε αποδεκτή από την Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος, που στράφηκε κατά της.
Τρεις ημέρες πριν την διεξαγωγή της δίκης της αυτοκτόνησε ενώ πάντα σύμφωνα με την Mail ο Αλέξανδρος Οικονόμου ξόδεψε πάνω από 200.000 λίρες για την υπόθεση που ανέτρεψε για πάντα την μέχρι τότε ήσυχη ζωή του.  Ο πατέρας της Eleanor όμως, ο David de Freitas, αποφάσισε να μην αφήσει την υπόθεση ως ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Ξεκίνησε μια καμπάνια κατά της Εισαγγελικής Υπηρεσίας του Στέμματος, κατηγορώντας το ανοιχτά ότι έσπρωξε την κόρη του στην αυτοκτονία, και μιλώντας για αποτυχία του συστήματος δικαιοσύνης.

    Ο κ. Οικονόμου όμως ισχυρίζεται ότι, ως αποτέλεσμα αυτής της καμπάνιας από τον πατέρα της νεαρής αυτόχειρας στοχοποιήθηκε και το όνομα του αποκαλύφθηκε στον Τύπο, σπιλώνοντας το όνομα και την φήμη του η οποία υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά. Γι’ αυτό και αξιώνει αποζημίωση –το ποσό παραμένει άγνωστο- και απαγόρευση της αναφοράς του ονόματός του σε ότι έχει να κάνει με την συγκεκριμένη υπόθεση, από τον De Freitas, ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες.

    Όταν η Mail on Sunday ήρθε σε επαφή μαζί του αρνήθηκε να σχολιάσει και προχώρησε σε μια δήλωση μέσω των δικηγόρων του η οποία έλεγε ότι «η φήμη μου έχει πληγεί μόνιμα και ανεπανόρθωτα. Έχω κατ ‘επανάληψη κατηγορηθεί για ένα φοβερό έγκλημα που εγώ απλά δεν διέπραξα. Η οικογένειά μου έχει λάβει ανώνυμες απειλές θανάτου και τόσο οι προσωπικές μου όσο και οι επιχειρηματικές σχέσεις μου έχουν διαταραχθεί πολύ, από την στιγμή που ο De Freitas πήγε στον Τύπο. Έχω περάσει τρία χρόνια στην κόλαση και ελπίζω ότι οι νομικές μου κινήσεις θα θέσουν επιτέλους ένα τέλος σε ότι έχει γίνει μια δοκιμασία-εφιάλτης».

    Αλέξανδρος Οικονόμου. ετών 35. Εφοπλιστής
    Αλέξανδρος Οικονόμου. ετών 35. Εφοπλιστής

    
Κλείνοντας την δήλωσή του ο εφοπλιστής τονίζει: «Ούτε μια φορά σε όλα αυτά τα χρόνια δεν έχω ξεχάσει ότι ένα νεαρό κορίτσι έδωσε η ίδια ένα τραγικό τέλος στην ζωή της.
    Η θλίψη όμως δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να καταστρέψει έναν αθώο άνθρωπο. Δεν έχω καμία άλλη επιλογή παρά να ακολουθήσω αυτή την πορεία δράσης για να τελειώσει αυτό». Ο πατέρας της Eleanor απαντώντας στον εφοπλιστή δήλωσε ότι «δεν έχω κάνει τίποτα για να επιτεθώ στον Αλέξανδρο Οικονόμου, οπότε δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να καταστρέφω την φήμη του».
Ο κ. Οικονόμου έδωσε ακόμη και εικόνες από κάμερες καταστήματος όπου είχαν πάει για να αγοράσουν sex toys μια ημέρα μετά την υποτιθέμενη επίθεση και βιασμό στην Eleanor για να δείξει ότι δεν ευσταθούσε η καταγγελία της.



    ΣΧΟΛΙΑ