• sports

    Τους περίμενες; Αυτοί είναι οι 10 ακριβότεροι επιθετικοί στον κόσμο!

    • NewsRoom
    Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι)

    Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι)


    Στο ποδόσφαιρο οι επιθετικοί είναι αυτοί που τραβούν τα βλέμματα πάνω τους και μπορούν να αλλάξουν ένα παιχνίδι σε μια στιγμή. Είναι οι παίκτες με τα μεγαλύτερα μεταγραφικά συμβόλαια, ιδίως εκείνοι που αγωνίζονται σε κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, με τους μισθούς τους να είναι αμύθητοι. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ποιοι είναι οι δέκα ακριβότεροι επιθετικοί στον κόσμο τη δεδομένη στιγμή, με βάση τα στοιχεία του CIES.

    ΨΑΧΝΕΙΣ τα πιο δυνατά προγνωστικά; Κάθε μέρα έχεις τα πάντα για το στοίχημα εδώ!

    Συνεχίζουμε… Για ακόμη μια σεζόν η μεταγραφική περίοδος αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και τα δημοσιεύματα καθημερινά δίνουν και παίρνουν για τον επόμενο σταθμό κορυφαίων ποδοσφαιριστών. Παίκτες που θα ήθελαν όλοι οι φίλαθλοι στις ομάδες τους, ωστόσο λίγοι είναι οι σύλλογοι που μπορούν να τους κάνουν δικούς τους, καθώς οι μισθοί τους ξεπερνούν κάθε φαντασία. Το Παρατηρητήριο Ποδοσφαίρου CIES μέσα από έρευνα και με βάση τα στατιστικά των ποδοσφαιριστών, αποκαλύπτει ποιοι είναι οι δέκα ακριβότεροι ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή στον κόσμο.

    Στη δέκατη θέση βρίσκεται ο Γεωργιανός άσος, Κβίτσα Κβαρατσχελια της Νάπολι, ο οποίος έχει μεταγραφική αξία 87,6 εκατομμύρια ευρώ. Ο 22χρονος βοήθησε τη Νάπολι να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας 14 γκολ σε 43 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις.

    Ακολουθεί στην 9η θέση ο Ντάργουιν Νούνιες της Λίβερπουλ, ο οποίος είχε ένα δύσκολο ξεκίνημα στην Αγγλία, αφού πέτυχε μόλις εννέα γκολ στην Premier League. Σύμφωνα με το CIES, ο Ουρουγουανός αξίζει 98,2 εκατομμύρια ευρώ.

    Ακολουθεί στην 8η θέση με αξία 100,7εκατ.ευρώ ο Λαουτάρο Μαρτίνεζ, ενώ στην έβδομη θέση φιγουράρει ο Ράφαελ Λεάο, με την αξία του να αγγίζει τα 113,2 εκατ. Ευρώ. Επόμενος στη λίστα είναι ο Χουλιάν Άλβαρεζ της Μάντσεστερ Σίτι καθώς έχει αξία 122 εκατ. ευρώ, με τον Γκαμπριέλ Μαρτινέλι της Άρσεναλ να βρίσκεται στην 5η θέση με αξία 152,9 εκατ. Ευρώ.

    Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην 4η θέση βρίσκεται ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος έχει αξία 163,2 εκατ. ευρώ σύμφωνα με το CIES. Η πρώτη τριάδα αποτελείται από τον Ροντρίγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς ο ταλαντούχος εξτρέμ έχει αποτιμηθεί στα 184,5 εκατ. ευρώ. και στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο συμπαίκτης του στη Ρεάλ Μαδρίτης, Βινίσιους Τζούνιορ, ο οποίος χάνει την πρώτη θέση παρά το γεγονός ότι έχει τεράστια μεταγραφική αξία που φτάνει τα 196,3 εκατ. Ευρώ.

    Σίγουρα μόνο έκπληξη δεν αποτελεί ότι στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος κατατάχθηκε ως ο ακριβότερος επιθετικός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Ο Νορβηγός σούπερ σταρ έχει μεταγραφική αξία 245,1 εκατ. ευρώ. Το περασμένο καλοκαίρι, η Μάντσεστερ Σίτι πλήρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, 51 εκατομμύρια λίρες για να κάνει δικό της τον Χάαλαντ από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Έκτοτε, έχει πετύχει 52 γκολ σε 53 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Σίτι. Με τον Χάαλαντ να ηγείται της ομάδας τους, η Σίτι κατέκτησε την Premier League, το Κύπελλο Αγγλίας και το Champions League σε μια συγκλονιστική σεζόν.

    Η λίστα με τους δέκα ακριβότερους επιθετικούς

    1. Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι) – 245,1 Εκατ. Ευρώ

    2. Βινίσιους Τζούνιορ (Ρεάλ Μαδρίτης) – 196,3 Εκατ. Ευρώ

    3. Ροντρίγκο (Ρεάλ Μαδρίτης) – 184,5 Εκατ. Ευρώ

    4. Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν)- 163,2 Εκατ. ευρώ

    5. Γκαμπριέλ Μαρτινέλι (Άρσεναλ)- 152,9 Εκατ. Ευρώ

    6. Χουλιάν Άλβαρεζ (Μάντσεστερ Σίτι) – 122 Εκατ. Ευρώ

    7. Ράφαελ Λεάο (Μίλαν) – 113,2 Εκατ. Ευρώ

    8. Λαουτάρο Μαρτίνεζ (Ίντερ) – 100,7 Εκατ.Ευρώ

    9. Ντάργουιν Νούνιες (Λίβερπουλ) – 98,2 Εκατ. Ευρώ

    10. Κβίτσα Κβαρατσχελια (Νάπολι) – 87,6 Εκατ. Ευρώ

    Διαβάστε επίσης:

    Δείτε τους 10 πιο παθιασμένους οπαδούς ομάδων στο Τσάμπιονς Λιγκ!

    Η… «Αγία Τριάδα» των ελεύθερων μεταγραφών που στοχεύει η Μπαρτσελόνα!



    ΣΧΟΛΙΑ