• sports

    Η… «Αγία Τριάδα» των ελεύθερων μεταγραφών που στοχεύει η Μπαρτσελόνα!

    • NewsRoom
    Λιονέλ Μέσι

    Λιονέλ Μέσι


    Η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στην κορυφή της La Liga για πρώτη φορά μετά το 2019, με τις αλλαγές στην ομάδα να είναι πολλές ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με θρύλους του συλλόγου να αποχωρούν και άλλους να… επιστρέφουν. Ποιοι είναι οι τρεις ποδοσφαιριστές που στοχεύει η Μπαρτσελόνα και θέλει να κάνει διακαώς κατοίκους Βαρκελώνης;

    ΤΣΕΚΑΡΕ την εφαρμογή bet365 για στοίχημα από το κινητό! Είναι κορυφή!

    Συνεχίζουμε… Για πρώτη φορά μετά το 2019 η Μπαρτσελόνα κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια Ισπανίας, ένας θρίαμβος που «χτίστηκε» πάνω σε μια σταθερή άμυνα, καθώς δέχτηκε μόλις 18 γκολ και έγινε έτσι η ομάδα που δέχθηκε φέτος τα λιγότερα γκολ από κάθε άλλο σύλλογο στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Μάλιστα, τα 23 γκολ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αναμένεται να του χαρίσουν το βραβείο του «Χρυσού Παπουτσιού» της La Liga στην πρώτη του σεζόν στο Καμπ Νου.

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επόμενη σεζόν θα εγκαινιάσει ουσιαστικά μια νέα εποχή στην Μπάρτσα, με τους θρύλους του συλλόγου, Ζόρντι Άλμπα και Σέρχιο Μπούσκετς, να αποχωρούν με ελεύθερη μεταγραφή. Το άλλο είδωλο της Μπάρτσα, ο Ζεράρ Πικέ, αποσύρθηκε νωρίτερα μέσα στη σεζόν. Αλλά ενώ κάποια πράγματα θα αλλάξουν, άλλα μπορεί να παραμείνουν σχεδόν τα ίδια – και εδώ είναι που μπαίνει ο Μέσι.

    Η Μπαρτσελόνα στοχεύει σε τρεις ελεύθερες μεταγραφές

    Σύμφωνα με την Daily Mail, η Μπάρτσα θέτει την επιστροφή του Αργεντινού ως προτεραιότητα αυτό το καλοκαίρι. Ο 35χρονος θα αποχωρήσει από την PSG στο τέλος της σεζόν, έχοντας περάσει δύο σεζόν στη γαλλική πρωτεύουσα. Μιλώντας στην ισπανική «Jijantes», ο πρόεδρος της Μπάρτσα, Joan Laporta, δήλωσε ότι ο σύλλογος θα κάνει «τα πάντα» για να φέρει τον Μέσι πίσω στο Καμπ Νου.

    Όλα αυτά και ενώ η σχέση του Λιονέλ Μέσι με τους φιλάθλους της Παρί Σεν Ζερμέν έχει «σπάσει», μετά το ταξίδι του Αργεντινού στη Σαουδική Αραβία που ήταν υποχρεωτικό βάσει συμβολαίου, χωρίς ωστόσο την άδεια της Παρί. Ο ίδιος ενώ ζήτησε συγγνώμη και έδωσε τη δική του εξήγηση, αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς κατά την επιστροφή του στο παιχνίδι με την Αζαξιό. Φυσικά εκτός από τα δημοσιεύματα που τον συνδέουν με την Μπαρτσελόνα, πολλά είναι τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να συνεχίζει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Χιλάλ.

    Την ίδια στιγμή ο συμπαίκτης του στην Αλμπισελέστε, Εμιλιάνο Μαρτίνεθ, προσπαθεί με κάθε τρόπο να φέρει τον Μέσι στην Άστον Βίλα και δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να «κόψει» ακόμη τον μισθό του για να πραγματοποιηθεί η ακατόρθωτη μεταγραφή.

    Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα του συλλόγου εξακολουθούν να είναι κυρίαρχα – με αποτέλεσμα να στοχεύει σε ελεύθερες μεταγραφές ποδοσφαιριστών. Σύμφωνα με την Daily Mail, εκτός από τον Μέσι, η Μπάρτσα ενδιαφέρεται επίσης για την απόκτηση του μέσου της Μάντσεστερ Σίτι, Ιλκάι Γκουντογκάν. Το συμβόλαιο του Γερμανού μεσοεπιθετικού στο Etihad λήγει αυτό το καλοκαίρι, ενώ έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και της Άρσεναλ.

    Το τρίτο όνομα στη λίστα είναι ο κεντρικός αμυντικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ινίγο Μαρτίνεθ. Ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος που ειδικεύεται στις μεταγραφές ποδοσφαιριστών, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, υποστήριξε ότι ο 31χρονος έχει ήδη συμφωνήσει για διετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, αλλά ο σύλλογος δεν έχει λάβει ακόμη την έγκριση της La Liga.

    Ο Μέσι συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ

    Και ενώ η Μπαρτσελόνα ψάχνει τρόπους για να φέρει πίσω στη Βαρκελώνη τον Λιονέλ Μέσι, ο Αργεντινός μάγος συνεχίζει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και αυτή τη φορά κατέρριψε το ρεκόρ του Κριστιάνο Ρονάλντο με τα περισσότερα γκολ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα.

    Συγκεκριμένα με το γκολ που πέτυχε κόντρα στο Στρασβούργο για τη Ligue 1, σημείωσε το 496ο γκολ σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της πρώτης πεντάδας και «είδε» τον αριθμό του να σκαρφαλώνει πάνω από τον Ρονάλντο, ο οποίος έχει σκοράρει 495 φορές. Μάλιστα κατάφερε να σπάσει αυτό το ρεκόρ, έχοντας σκοράρει σε 49 παιχνίδια λιγότερα από τον Ρονάλντο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ποιος είναι ο «κανόνας Ρονάλντο» που πρέπει να σπάσει η Μαν. Γιουνάιτεντ για να αποκτήσει τον Νεϊμάρ;



    ΣΧΟΛΙΑ