• sports

    Την πλήρη απαλλαγή τον Βαγγέλη Μαρινάκη για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες πρότεινε ο Εισαγγελέας

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής

    Βαγγέλης Μαρινάκης, εφοπλιστής


    Την πλήρη απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη κι ακόμα 22 από τους συνολικά 28 κατηγορουμένους για τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

    Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Χαράλαμπο Λακαφώση δεν αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της πολύμηνη δίκης ότι ο εφοπλιστής και ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός τέλεσε το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων.

    Ομοίως, κατά τον εισαγγελέα, δεν προέκυψε ενοχή του κ. Μαρινάκη για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που κατηγορείται για πλημμεληματική σύσταση συμμορία.

    Για το υπόλοιπο, το αδίκημα έχει υποπέσει σε παραγραφή.

    Για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ο εισαγγελέας ζήτησε μετατροπή του κακουργήματος σε πλημμέλημα που επίσης έχει παραγραφεί.

    Κατά την κρίση του εισαγγελέα Εφετών δεν προέκυψε συναλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη στους αγώνες του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο και τη Βέροια.

    Αντίθετα, ο κ. Λακαφώσης κρίνει ότι υπήρξε αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Βέροιας-Ολυμπιακού με ευθύνη 4 άλλων κατηγορουμένων για τους οποίους πρότεινε καταδίκη.

    Ενοχή εισηγήθηκε ο εισαγγελέας και ακόμα έναν κατηγορούμενο για αλλοίωση αποτελέσματος στον αγώνα Κυπέλλου Παναχαϊκή-Ολυμπιακός.

    Ό εισαγγελέας έχει προτείνει την αθώωση των υπολοίπων κατηγορουμένων, ανάμεσα τους  ενός πρώην προέδρου και πρώην παραγόντων της ΕΠΟ, ενός πρώην προέδρου της ΚΕΔ, διαιτητών, ποδοσφαιριστών και παραγόντων ομάδων.

    Διαβάστε επίσης:

    Το Champions League στο MEGA, με προσωπική παρέμβαση Μαρινάκη

    Πάνος Καμμένος: Δεν είχα πληροφορίες για εμπλοκή του Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση Noor One

    12 Έλληνες εφοπλιστές στις πιο ισχυρές προσωπικότητες της ναυτιλίας το 2020



    ΣΧΟΛΙΑ