• sports

    Στέφανος Τσιτσιπάς: Έγινε ο 4ος νεότερος τενίστας με ένα χρόνο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης

    Στέφανος Τσιτσιπάς


    Ακόμα μια διάκριση προσθέτει στην μακρά λίστα των επιτυχιών του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, καθώς συμπλήρωσε έναν ολόκληρο χρόνο στο Top 10 της παγκόσμιας κατατάξης με τους καλύτερους τενίστες.

    Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας σε ηλικία μόλις 21 ετών βρίσκεται στο νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ γίνεται ο τέταρτος νεότερος τενίστας στην ιστορία του τένις που καταφέρνει να βρίσκεται στο Top 10 για έναν ολόκληρο χρόνο.

    Στο νέο αυτό ρεκόρ ξεπέρασε θρύλους του τένις, όπως τον Ρότζερ Φέντερερ και τον Άντι Μάρεϊ, μεταξύ άλλων.

    Πρώτος όλων βέβαια είναι ο Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος έκλεισε έναν χρόνο στο Top 10 όταν ήταν 19 ετών και 325 ημερών. Είναι και ο μόνος που το κατάφερε αυτό πριν συμπληρώσει το 20ο έτος της ηλικίας του, ενώ ο Νόβακ Τζόκοβιτς ακολουθεί σε ηλικία 20 ετών και 307 ημερών.

    Από την κορυφή της λίστας αυτής, οι μόνοι που δεν κατάφεραν να φτάσουν ως τώρα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι οι δύο νεότεροι τενίστες: ο Τσιτσιπάς και ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

    Για να φτάσει ο Τσιτσιπάς να παραμείνει έναν χρόνο στο Top 10, χρειάστηκε να κάνει 49 νίκες και 25 ήττες, έχοντας κατακτήσει 3 τίτλους, με σημαντικότερο το ATP Finals στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο.

    Κέρδισε επίσης το Estoril Open και το Open 13 στη Μασσαλία πριν από 2 εβδομάδες. Εκτός από τους τίτλους αυτούς, υπήρξε φιναλίστ σε 3 σημαντικά τουρνουά, το Masters της Μαδρίτης (έχασε από Τζόκοβιτς), το 500άρι του Πεκίνου (έχασε από Τιμ) και το 500άρι του Ντουμπάι (έχασε από τον Τζόκοβιτς και πάλι).

    Η λίστα με τους νεότερους τενίστες που κράτησαν ένα χρόνο στο Top 10

    Ράφαελ Ναδάλ 19 ετών, 325 ημερών

    Νόβακ Τζόκοβιτς 20 ετών, 307 ημερών

    Αλεξάντερ Ζβέρεφ 21 ετών, 101 ημερών

    Στέφανος Τσιτσιπάς 21 ετών, 203 ημερών

    Αντι Μάρεϊ 22 ετών, 52 ημερών

    Ρότζερ Φέντερερ 22 ετών, 66 ημερών



    ΣΧΟΛΙΑ