• sports

    Νόβακ Τζόκοβιτς: Καλύτερα να θυσιάσω τρόπαια, παρά να κάνω το εμβόλιο

    • NewsRoom
    Ο πρωταθλητής στο τένις Νόβακ Τζόκοβιτς

    Ο πρωταθλητής στο τένις Νόβακ Τζόκοβιτς


    Την πρώτη του συνέντευξη μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε γύρω από το όνομά του στο αυστραλιανό Open παραχώρησε ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

    Ο κορυφαίος τενίστας παγκοσμίως έδωσε εξηγήσεις για τη στάση του απέναντι στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο BBC, δήλωσε ότι προτιμά να μην πάρει ποτέ ξανά τρόπαιο στο τένις, παρά να εμβολιαστεί παρά τη θέλησή του.

    Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν ταυτίζεται με το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Αντίθετα, ο ίδιος υποστηρίζει «το ατομικό δικαίωμα στην επιλογή».

    «Ναι, αυτό είναι το κόστος που διατίθεμαι να πληρώσω», παραδέχτηκε σε συνέντευξή του.

    «Ποτέ δεν ήμουν κατά του εμβολιασμού, αφού μικρός έκανα τα εμβόλια, αλλά υποστηρίζω την ελευθερία της επιλογής του τι θα βάλεις στο σώμα σου», συμπλήρωσε ο Σέρβος τενίστας.

    Γιατί πιστεύει ότι απελάθηκε από την Αυστραλία

    Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επανέλαβε ότι είχε λάβει ιατρική εξαίρεση προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει στο Australian Open. Παρ’ όλα αυτά, απελάθηκε εξαιτίας του υπουργού Μετανάστευσης της χώρας.

    Και εξήγησε ότι: «Ο λόγος που απελάθηκα από την Αυστραλία, ήταν γιατί ο υπουργός Μετανάστευσης χρησιμοποίησε την εξουσία του για να ακυρώσει τη βίζα μου, πιστεύοντας ότι μπορεί να διεγείρω κάποιο αντιεμβολιαστικό κίνημα στη χώρα, κάτι με το οποίο εγώ διαφωνώ κάθετα».

    Όπως είπε στο βρετανικό δίκτυο, στη συνέντευξη που θα προβληθεί το βράδυ, ελπίζει ότι ο κανόνας για συμμετοχή μόνο εμβολιασμένων παικτών σε ορισμένα τουρνουά θα αλλάξει.

    Τέλος, ο ίδιος μιλάει και για τους αντιπάλους τους. Όπως δήλωσε, μεταξύ άλλων, μεγάλη του επιθυμία είναι να ξεπεράσει τον μεγάλο του αντίπαλο σε τίτλους, Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος κατέχει 21 τίτλους Grand Slam.

    Διαβάστε επίσης:

    Τζόκοβιτς: Αγόρασε το 80% εταιρείας που αναπτύσσει θεραπεία για την Covid-19

    Τίτλοι τέλους στο σήριαλ Τζόκοβιτς – Μπήκε στο αεροπλάνο για Ντουμπάι

    Super Bowl: Το φαντασμαγορικό Halftime Show με πρωταγωνιστή την old school χιπ χοπ σκηνή



    ΣΧΟΛΙΑ