• sports

    Σε επαφές με την Abu Dhabi Media η Serie A


    Η ιταλική Serie A βρίσκεται σε συζητήσεις με την Abu Dhabi Media, εταιρία που έχει την κρατική υποστήριξη των Η.Α.Ε, για μια συμφωνία μετάδοσης των αγώνων της, αλλά και για μια ξεχωριστή συμφωνία για τη διοργάνωση του Super Cup στο αραβικό εμιράτο, ανέφεραν τρεις πηγές του Reuters, που συνδέονται με το θέμα.

    Η ιταλική Λίγκα ψάχνει τρόπους για να πλησιάσει στα τηλεοπτικά έσοδα τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπως η Premier League της Αγγλίας και η ισπανική La Liga, απ’ τις οποίες υστερεί στις αγορές του εξωτερικού.

    Ως μέρος αυτών των προσπαθειών, το πρωτάθλημα διερευνά μια συμφωνία με την Abu Dhabi Media, που ανήκει στην κρατική εταιρεία χαρτοφυλακίου ADQ, για την προβολή των αγώνων της στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική για πέντε σεζόν.

    Σύμφωνα με τους όρους που συζητήθηκαν, οι σύλλογοι της Serie A θα κερδίσουν τουλάχιστον 143 εκατομμύρια ευρώ συνολικά σε διάστημα πέντε ετών, σε ένα deal που θα μπορούσε να φτάσει τα 186 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων.

    Πέρυσι η Serie A απέτυχε να χορηγήσει τις άδειες συνδρομητικής τηλεόρασης στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, καθώς η BeIn Sports του Κατάρ δεν συμμετείχε στη διαδικασία και οι συνομιλίες με τη Saudi Sports Company αποδείχθηκαν άκαρπες.

    Αυτό άφησε το ιταλικό πρωτάθλημα με μεγάλες απώλειες στα διεθνή έσοδα συνδρομητικής τηλεόρασης, τα οποία μειώθηκαν κατά περίπου ένα τρίτο, στα 640 εκατομμύρια ευρώ την τριετία έως το 2024 σε σύγκριση με τον προηγούμενο κύκλο εργασιών.

    Οι συνομιλίες για τη νέα συμφωνία, η οποία θα περιλαμβάνει τη ροή ορισμένων αγώνων στην πλατφόρμα ροής Starzplay με έδρα το Άμπου Ντάμπι, συνεχίζονται και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι θα ολοκληρωθεί, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

    Οι εκπρόσωποι των συλλόγων της Serie A πρόκειται να συζητήσουν την προσφορά, σε συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου. Το γραφείο Μέσων Ενημέρωσης της κυβέρνησης του Άμπου Ντάμπι, η ADQ και το Starzplay δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό, ενώ και η Serie A αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

    Επιπρόσθετα, η Serie A βρίσκεται σε συνομιλίες με το τμήμα πολιτισμού και τουρισμού του Άμπου Ντάμπι για μια πενταετή συμφωνία για τη διοργάνωση του ιταλικού Super Cup στη χώρα του Κόλπου, με νέα μορφή, πρόσθεσαν οι ίδιες πηγές.

    Το Super Cup θα αλλάξει σε διοργάνωση τεσσάρων ομάδων -όπως έχει γίνει στην Ισπανία από το 2019- ανέφεραν οι πηγές του Reuters. Η εν λόγω συμφωνία, οι όροι της οποίας συζητούνται ακόμη, θα μπορούσε να φτάσει στα 129 εκατομμύρια ευρώ.

    Διαβάστε επίσης:

    ΛεΜπρον Τζέιμς: Έγινε ο πρώτος εν ενεργεία δισεκατομμυριούχος παίκτης του NBA



    ΣΧΟΛΙΑ