• LIFE&STYLE

    ΛεΜπρον Τζέιμς: Έγινε ο πρώτος εν ενεργεία δισεκατομμυριούχος παίκτης του NBA

    • NewsRoom


    Και επισήμως δισεκατομμυριούχος ο ΛεΜπρόν Τζέιμς.

    Ο 37χρονος ΛεΜπρόν, κατάφερε να γίνει ο πρώτος εν ενεργεία μπασκετμπολίστας του NBA με περιουσία άνω του 1 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το Forbes.

    Ο κάτοχος τεσσάρων «δακτυλιδιών» σούπερ σταρ των Λος Άντζελες Λέικερς, με τα χρήματα που εισέπραξε αυτή τη χρονιά, (ποσό που αγγίζει τα 121,2 εκατ. δολάρια) από την ομάδα της Καλιφόρνια, έφτασε να κατέχει 1 δισ. δολάρια.

    Τα έσοδα του ΛεΜπρόν Τζέιμς από τα συμβόλαιά του με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, τους Μαϊάμι Χιτ και τους Λ.Α Λέικερς ανέρχονται στα 385 εκατομμύρια, ενώ έχει προσθέσει επιπλέον 900 εκατ. δολάρια από δραστηριότητες εκτός μπάσκετ.

    Ο Τζέιμς σε 11 σεζόν που αγωνίστηκε στους Κλίβελαντ Καβαλίερς εισέπραξε το ποσό των 170 εκατ. δολαρίων, 64 εκατ. δολάρια σε τέσσερις σεζόν που αγωνίστηκε για λογαριασμό των Χιτ ενώ πρόσθεσε επιπλέον 153 εκατ. δολάρια τις τέσσερις σεζόν που έχει αγωνιστεί στο Λος Άντζελες.

    Ο Τζέιμς υπέγραψε το συμβόλαιό του με τη Nike το 2003 σε ηλικία 18 ετών, απορρίπτοντας τις προτάσεις της Reebok και της Adidas ενώ το 2015, η συμφωνία μετατράπηκε σε εφ’ όρου ζωής! Επίσης έχει μετοχές και στην Λίβερπουλ και μάλιστα πρόσφατα ήταν στο Παρίσι για να παρακολουθήσει από κοντά τον τελικό με την Ρεάλ Μαδρίτης. Ακόμα έχει υπό την κατοχή του τουλάχιστον τρία ακίνητα, συνολικής αξίας περίπου 80 εκατομμυρίων δολαρίων.



    ΣΧΟΛΙΑ