• sports

    Πρώτη «νίκη» για Τζόκοβιτς: Απορρίφθηκε το αίτημα των Αυστραλών για καθυστέρηση της δίκης για βίζα

    • NewsRoom
    Σερβία: Ο Τζόκοβιτς γνώριζε στις 16 Δεκεμβρίου ότι είναι θετικός στο κορονοϊό, αναφέρθηκε από την Επιτροπή που διαχειρίζεται την πανδημία

    Νόβακ Τζόκοβιτς


    Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας απέρριψε το αίτημα της κυβέρνησης της Αυστραλίας για 48ωρη αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης της απαγόρευσης εισόδου του Νόβακ Τζόκοβιτς.

    Όπως μεταδίδει το NBC News, το Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστραλίας ζήτησε η εκδίκαση της υπόθεσης του ανεμβολίαστου Σέρβου τενίστα να μετακινηθεί κατά δυο 24ωρα (σ.σ. να γίνει δηλαδή την τετάρτη (12.01) και όχι τη Δευτέρα, όπως είχε αρχικά οριστεί) προκειμένου να προετοιμάσουν καλύτερα τη “γραμμή” τους.

    Η απόρριψη του αιτήματος τους μεταφράζεται σε “νίκη” του Τζόκοβιτς, καθώς η διοργανώτρια αρχή του Australian Open πίεζε για οριστική απόφαση μέχρι την Τρίτη, προκειμένου να δηλωθεί ο Σέρβος στην λίστα των συμμετεχόντων του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

    Την ίδια στιγμή, οι νομικοί εκπρόσωποι του Νόβακ Τζόκοβιτς εμφανίζονται πανέτοιμοι, με ένα έτοιμο υπόμνημα 35 σελίδων στο οποίο αναλύουν λεπτομερώς γιατί πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση ακύρωσης της visa εισόδου του Σέρβου στην Αυστραλία.

    Οι δικηγόροι του Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη του τένις στηρίζονται στη διάταξη πως αν κάποιος έχει νοσήσει τους έξι τελευταίους μήνες, δεν χρειάζεται να είναι εμβολιασμένος, βάσει και όσων προβλέπονται από τις υγειονομικές αρχές της Αυστραλίας.

    Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι υπό κράτηση -καθώς ακυρώθηκε η βίζα του κατά την άφιξή του στην Αυστραλία την Πέμπτη- βρέθηκε για πρώτη φορά θετικός σε τεστ στις 16 Δεκεμβρίου.

    Η πλευρά του «Νόλε» αναφέρει πως από τη στιγμή που είχε νοσήσει τον Δεκέμβριο, είχε κάθε δικαίωμα να πάρει ιατρική εξαίρεση για να ταξιδέψει στη χώρα, ενώ αναφέρει πως ήταν σοκαρισμένος, έκπληκτος και μπερδεμένος όταν κρατήθηκε στο αεροδρόμιο και δεν του επετράπη η είσοδος στη χώρα.

    Η εκδίκαση της επίθεσης θα αρχίσει τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας και μέσα στην ημέρα (10.01) θα υπάρξει και η απόφαση, που θα κρίνει εάν ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα μπορέσει να “κυνηγήσει” και φέτος το Australian Open.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

    Τζόκοβιτς: Πρόθυμη η Σερβία να παράσχει εγγυήσεις για να επιτραπεί η είσοδός του στην Αυστραλία



    ΣΧΟΛΙΑ