• sports

    Νεϊμάρ: Η αποζημίωση της FIFA στην Αλ Χιλάλ και τα…3 χρόνια καριέρας που έχασε λόγω τραυματισμών

    • NewsRoom
    Νεϊμάρ

    Νεϊμάρ


    Η FIFA θα αποζημιώσει την Αλ Χιλάλ για τον σοβαρό τραυματισμό του Νεϊμάρ.

    Ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού και μηνίσκου στο αριστερό γόνατο στον προκριματικό αγώνα της Βραζιλίας με την Ουρουγουάη στο Μοντεβιδέο, και θα χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, που θα τον κρατήσει εκτός γηπέδων για διάστημα 8 έως 10 μηνών.

    Η υποχρεωτική αποζημίωση από τη FIFA στην ομάδα της Σαουδικής Αραβίας, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βαρκελώνης «Mundo Deportivo», ανταποκρίνεται στο πρόγραμμα προστασίας συλλόγων για τη συμμετοχή των παικτών στις εθνικές τους ομάδες, το οποίο μόλις ανανεώθηκε τον περασμένο Ιούλιο για τα επόμενα τρία χρόνια, έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026.

    Το πρόγραμμα αποζημιώσεων της FIFA

    Σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα της η FIFA «οι σύλλογοι θα αποζημιωθούν, ως ένα βαθμό, εάν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές τους τραυματιστούν παίζοντας με τις εθνικές τους ομάδες σε αγώνες που είναι στο διεθνές ημερολόγιο για την περίοδο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026.»

    Το πρόγραμμα που περιλαμβάνει αποζημίωση, με βάση τον πάγιο μισθό του ποδοσφαιριστή και η κάλυψη ξεκινά από τη στιγμή που ο παίκτης ταξιδεύει και λήγει τα μεσάνυχτα της ημέρας που λήγει η συμμετοχή του με την εθνική ομάδα και επιστρέψει σπίτι του.

    Τα 20.548 ευρώ ημερησίως για 365 ημέρες

    Το πρόγραμμα καταβάλλει στους συλλόγους μέγιστη αποζημίωση έως 7.500.000 ευρώ ανά ποδοσφαιριστή και τραυματισμό. Ποσό που υπολογίζεται βάσει ημερήσιας αποζημίωσης έως 20.548 ευρώ την ημέρα με ανώτατο όριο τις 365 ημέρες. Το συνολικό ποσό του προγράμματος FIFA Club Protection είναι 80 εκατομμύρια ετησίως.

    Ο Νεϊμάρ έχει χάσει 3 χρόνια καριέρας

    Οι τραυματισμοί έχουν επηρεάσει την καριέρα του Βραζιλιάνου επιθετικού, ο οποίος έχει ήδη χάσει σχεδόν 1000 ημέρες και σχεδόν 200 αγώνες και επίσης θα χρειαστεί να μείνει εκτός γηπέδων, μετά τον νέο του τραυματισμό για μεγάλη περίοδο.
    Ένας ποδοσφαιριστής σε αυτό το επίπεδο μπορεί να παίξει από 60 έως 70 παιχνίδια ανά σεζόν, οπότε ο Νεϊμάρ έχει χάσει σχεδόν τρία χρόνια από την καριέρα του λόγω τραυματισμού.

    Η πιο δυσάρεστη περίοδος

    Ο Νεϊμάρ έζησε την πιο δυσάρεστη του περίοδο στην Παρί Σεν Ζερμέν, όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «AS». Τις 6 σεζόν που ήταν εκεί, έχασε να 137 παιχνίδια, σε σύλλογο και εθνική ομάδα, έναντι των 34 που έχασε στα 4 χρόνια που φορούσε τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

    Με την Αλ Χιλάλ στη Σαουδική Αραβία, στην οποία εντάχθηκε στα μέσα Αυγούστου και με την οποία υπέγραψε μέχρι τον Ιούνιο του 2025, έχει ήδη χάσει επτά παιχνίδια, και θα χρειαστεί να μείνει εκτός για το υπόλοιπο της περιόδου. Προς το παρόν, οι φίλαθλοι στη Σαουδική Αραβία μπόρεσαν να δουν τον Νεϊμάρ μόνο σε 5 παιχνίδια στον αγωνιστικό χώρο.

    Μυϊκοί τραυματισμοί και αστράγαλοι

    Οι μυϊκοί τραυματισμοί είναι ένα επαναλαμβανόμενο πρόβλημα για τον Νεϊμάρ, ο οποίος έχει επίσης πληρώσει για τη σκληρότητα με την οποία έχει αντιμετωπιστεί από ορισμένους αντιπάλους.

    Όπως η κλωτσιά που δέχτηκε στην πλάτη από τον Κολομβιανό Χουάν Καμίλο Τζουνίγκα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία, που του προκάλεσε τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη και τον ανάγκασε να μείνει εκτός για ένα μήνα.

    Όμως το μεγάλο αδύνατο σημείο του Βραζιλιάνου, μέχρι αυτόν τον σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο, ήταν οι αστράγαλοί του, ειδικά ο δεξιός.

    Ο Νεϊμάρ έχει μείνει εκτός για 534 ημέρες λόγω τραυματισμών στους αστραγάλους, οι 477 από αυτές με την Παρί Σεν Ζερμέν.

    Τη σεζόν 2013-14, την πρώτη του με την Μπαρτσελόνα, έμεινε εκτός δράσης για 57 ημέρες λόγω προβλημάτων στον δεξιό αστράγαλο. Τον Φεβρουάριο του 2018, στην πρώτη του σεζόν στην Παρί Σεν Ζερμέν ένα κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του δεξιού του ποδιού τον κράτησε εκτός δράσης για 90 ημέρες.

    Τον Ιανουάριο του 2019, υπέστη ξανά τον ίδιο τραυματισμό και έμεινε εκτός για 85 ημέρες, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους, μια ρήξη συνδέσμου, επίσης στον δεξιό αστράγαλο, τον ανάγκασε να μείνει αδρανής για 63 ημέρες.

    Ένα σοβαρό διάστρεμμα στον αριστερό του αστράγαλο που υπέστη τον Δεκέμβριο του 2020, εξαιτίας ενός τάκλιν του συμπατριώτη του Τιάγκο Μέντες κατά τη διάρκεια ενός αγώνα Παρί Σεν Ζερμέν-Λιόν, τον κράτησε εκτός για 27 ημέρες.

    Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, τον Νοέμβριο του 2021, ένα τάκλιν του Μακόν, από τη Σεντ Ετιέν, του προκάλεσε νέο διάστρεμμα στον ίδιο αστράγαλο. Οι σύνδεσμοι προσβλήθηκαν και ο Νεϊμάρ έμεινε εκτός δράσης για 73 ημέρες.

    Η περασμένη σεζόν ήταν επίσης περίπλοκη για τον Νεϊμάρ. Στο ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, κόντρα στη Σερβία, ένα τάκλιν του Νίκολα Μιλένκοβιτς προκάλεσε διάστρεμμα στον αστράγαλό του, κάτι που επηρέασε την απόδοσή του για το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

    Όμως τα χειρότερα για τον Βραζιλιάνο ήρθαν τον Φεβρουάριο του 2023. Στις 19 στραμπούλιξε τον δεξιό του αστράγαλο εναντίον της Λιλ και δύο εβδομάδες αργότερα η Παρί Σεν Ζερμέν ανακοίνωσε ότι ο Νεϊμάρ έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

    Στις 10 Μαρτίου του τρέχοντος έτους, ο Βραζιλιάνος χειρουργήθηκε στο Κατάρ και έχασε το υπόλοιπο της περσινής χρονιάς.

    Ο Νεϊμάρ πρόσθεσε 139 ημέρες απουσίας στην ήδη μακρά λίστα απουσιών του, η οποία θα αυξηθεί σημαντικά μετά την τελευταία ατυχία που υπέστη κόντρα στο Μοντεβιδέο.

    Διαβάστε επίσης:

    Πούτιν: Η ΔΟΕ χρησιμοποιεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως εργαλείο πολιτικής πίεσης και διακρίσεων

    Χαμάς-Ισραήλ: TikTok και Meta στο μικροσκόπιο της ΕΕ για διακίνηση παράνομου περιεχομένου

    Αντζελίνα Τζολί: Αυτή είναι η σουίτα όπου έμεινε στην Ηλεία – Κοστίζει 3.000 ευρώ την ημέρα



    ΣΧΟΛΙΑ