• Business

    Χαμάς-Ισραήλ: TikTok και Meta στο μικροσκόπιο της ΕΕ για διακίνηση παράνομου περιεχομένου

    Χαμάς

    Χαμάς


    Επίσημα αιτήματα παροχής πληροφοριών έστειλε η Κομισιόν προς την ByteDance, την εταιρεία πίσω από το TikTok και την Meta, την εταιρεία πίσω από το facebook και Instagram, σχετικά με τους ελέγχους που διενεργούν για να περιορίσουν τους κινδύνους διακίνησης επικίνδυνου και παράνομου υλικού  το οποίο σχετίζεται με τη σύγκρουση Χαμάς-Ισραήλ.

    Η ΕΕ έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό τον έλεγχο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με στόχο να περιορίσει την διακίνηση τυχόν επιβλαβούς υλικού. Νωρίτερα, είχε κάνει τις ίδιες ερωτήσεις και στον Έλον Μασκ.

    Η προθεσμία για να απαντήσουν Meta και ByteDance, σχετικά με τις ενέργειες που έχουν κάνει για να αντιμετωπίσουν την παραπληροφόρηση για τη διάσοση «τρομοκρατικού και βίαιου περιεχομένου και ρητορικής μίσους»,  είναι μέχρι τις 25 Οκτωβρίου.

    Η Πράξη Ψηφιακών Υπηρεσιών της ευρωζώνης προβλέπει ότι οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι υποχρεωμένες να προσλάβουν περισσότερους συντονιστές περιεχομένου και να προβούν σε ενέργειες ώστε να περιορίσουν τον κίνδυνο των χρηστών τους σε έκθεση επιβλαβούς υλικού.

    Οι εταιρείες που δεν θα ανταποκριθούν στα ερωτήματα της Κομισιόν αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους έως και 6% των ετήσιων εσόδων τους ή και ακόμα και απαγόρευση της χρήσης τους στην ευρωζώνη.

    Ο επίτροπος της ΕΕ Τιερί Μπρετόν έχει ήδη στείλει επιστολές στις εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωση, προειδοποιώντας τες για τις υποχρεώσεις τους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, όπως ορίζονται από τους κανονισμούς της Κομισιόν.

    Διαβάστε επίσης:

    Νετανιάχου: Θα είναι ένας μακρύς πόλεμος

    Χαμάς: Σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή ο αρχηγός των Εθνικών Δυνάμεων Ασφαλείας

    Γαλλία: Νέες απειλές για βόμβες σε αεροδρόμια – Ποια εκκενώνονται



    ΣΧΟΛΙΑ