• sports

    Λίλαρντ: Ξέρω σε ποια ομάδα πήγα, ο Αντετοκούνμπο χρειάζεται να είμαι αυτός που είμαι

    • NewsRoom
    Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς και συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Ντέμιαν Λίλαρντ

    Ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς και συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο, Ντέμιαν Λίλαρντ


    Ο θόρυβος γύρω από τους Μιλγουόκι Μπακς…κυκλώνει αυτές τις ημέρες γύρω από τον -7 φορές All-Star- Ντέμιαν Λίλαρντ, ο οποίος θα κάνει το ντεμπούτο του με τα «ελάφια» του Γιάννη Αντετοκούνμπο τα ξημερώματα της Παρασκευής (27/10), όταν θα ανοίξουν τη σεζόν κόντρα στους φιλοξενούμενους Φιλαδέλφεια Σίξερς.

    Το Μιλγουόκι απέκτησε τον 33χρονο Λίλαρντ από τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στις 27 Σεπτεμβρίου, έχοντας μέσο όρο 32,2 πόντους ανά παιχνίδι το 2022-23, το τρίτο υψηλότερο στο πρωτάθλημα.

    Ο Λίλαρντ ονομάστηκε ένας από τους 75 καλύτερους παίκτες όλων των εποχών του NBA το 2021, κέρδισε το βραβείο του «ρούκι της χρονιάς» το 2012-13 και είναι ο ηγέτης του Πόρτλαντ σε πόντους (19.376) και σουτ 3 πόντων (2.387).

    «Το έψαξα και είδα σε ποια ομάδα έρχομαι να γίνω μέρος, και τότε άρχισε ο ενθουσιασμός», είπε πρόσφατα ο Λίλαρντ.

    «Απλώς αναγνωρίζοντας την ευκαιρία που είναι και απλά γνωρίζοντας πόσα θέλω να κερδίσω. Πηγαίνοντας σε κάθε σεζόν είμαι αισιόδοξος και πιστεύοντας ότι έχουμε την ευκαιρία να το κάνουμε, και μετά έρχομαι σε αυτήν την κατάσταση και γνωρίζοντας ότι έχω μια ευκαιρία για να το κάνω, ο ενθουσιασμός επέστρεψε».

    Αυτός ο ενθουσιασμός πιθανότατα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο «ζευγάρωμα» του Λίλαρντ με τον δύο φορές MVP του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος τη Δευτέρα συμφώνησε σε τριετή επέκταση συμβολαίου, μέγιστο ποσό 186 εκατομμυρίων δολαρίων.

    Αυτή η συμφωνία, η οποία φέρεται να περιλαμβάνει μια επιλογή παίκτη για τη σεζόν 2027-28, δεσμεύει τον Αντετοκούνμπο κατά τη διάρκεια του συμβολαίου του Λίλαρντ.

    «Δεν μπαίνω σε καμία κατάσταση περιμένοντας τα πράγματα να γυρίζουν γύρω για μένα», είπε ο Λίλαρντ.

    «Ξέρω τον παίκτη που είναι (ο Αντετοκούνμπο), ξέρω τον παίκτη που είμαι και ξέρω πώς να κάνω αισθητή την παρουσία μου ανεξάρτητα από τον ρόλο. Αλλά ο Αντετοκούνμπο χρειάζεται επίσης να είμαι αυτός που είμαι για να είμαστε πλήρης ως ομάδα».

    Την περασμένη σεζόν, οι Μπακς ολοκλήρωσαν με το καλύτερο ρεκόρ της κανονικής περιόδου του ΝΒΑ (58-24) προτού αποκλειστούν μετά από 5 αγώνες από τους Μαϊάμι Χιτ στον πρώτο γύρο των Play-offs.

    Διαβάστε επίσης:

    Στις γαλλικές φυλακές για έναν ακόμη μήνα ο Ελληνας επιχειρηματίας Νίκος Μπουγονικολός

    Λαγκάρντ: Οι Ελληνες άλλαξαν τη χώρα μετά από τεράστια προσπάθεια

    Porsche: Άνοδος 9% στα κέρδη αλλά ανησυχία για τα υψηλά επιτόκια



    ΣΧΟΛΙΑ