• sports

    Εκτός Euro2024 η Εθνική Ελλάδος – Έχασε στα πέναλτι από τη Γεωργία

    • NewsRoom
    Στιγμιότυπο από τον αγώνα Γεωργίας Ελλάδας


    Εκτός του Euro2024 έμεινε η Εθνική Ελλάδος, χάνοντας από τη Γεωργία στα πέναλτι την πρόκριση.

    Μπακασέτας και Γιακουμάκης ήταν οι μοιραίοι για την Ελλάδα, καθώς ο πρώτος είδε τον Μαμαρντασβίλι να αποκρούει το πεναλτί του και ο δεύτερος έστειλε την μπάλα άουτ. Το τελικό σκορ στα πέναλτι ήταν 4-2, με τη Γεωργία να περνά για πρώτη φορά στα τελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

    Νωρίτερα, πάντως, η Ελλάδα θα μπορούσε να πάρει την πρόκριση στην παράταση, αλλά η κεφαλιά του Μαυροπάνου βρήκε το δοκάρι της Γεωργίας.

    Ο αγώνας ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να μην έχουν μεγάλες ευκαιρίες, με το παιχνίδι να βασίζεται στην δύναμη παρά στην ποιότητα,  με τις δύο ομάδες να προσπαθούν με μεγάλες μπάλες και στατικές φάσεις να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.

    Ο Ντβάλι πρόλαβε με υπερένταση κι έκοψε τον Ιωαννίδη που έβγαινε φάτσα με την εστία μετά από 40άρια μπαλιά (8’), ενώ ο ίδιος παίκτες με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι είχε την πρώτη καλή στιγμή μετά από εκτέλεση φάουλ (11’).

    Μετά το 20λεπτο η Ελλάδα προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της, χωρίς ωστόσο να μπορεί να απειλεί. Από την άλλη η Γεωργία προσπαθούσε με κλεψίματα και γρήγορες μεταβιβάσεις να δημιουργήσει καταστάσεις, χωρίς ωστόσο να βρει κάτι σημαντικό.

    Αντίστοιχα κακό ήταν και το δεύτερο ημίχρονο, με την Εθνική να κερδίζει συνεχώς κατοχές αλλά να μην μπορεί να βρει σωστές αποφάσεις.

    Όσα δεν έγιναν στα πρώτα 90 λεπτά, έγιναν στα πρώτα 15 της παράτασης. με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες να πάρουν προβάδισμα. Ένα άστοχο σουτ του Κβαρατσχέλια (93’),ένα συρτό σουτ του Μπακασέτα (100’) που έβγαλε δύσκολα ο Μαμαρντασβίλι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μαυροπάνος σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, μετά από εκτέλεση κόρνερ, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Λίγο αργότερα ο αμαρκάριστος Ρότα σούταρε ψηλά από εξαιρετική θέση εντός περιοχής.

    Ένα  φτηνό πούλημα της μπάλας του Μαυροπάνου, έφερε τους Γεωργιανούς στη μεγαλύτερη ευκαρεία τους και χρειάστηκε μία μεγάλη επέμβαση του Βλαχοδήμου σε προβολή του Νταβιτασβίλι (105’) για να μας γλιτώσει από το 1-0.

    Στο δεύτερο ημίχρονο της παράτασης,  στο Βλαχοδήμος χρειάστηκε να σταματήσει στο 110’ τον Τσιταϊσβίλι, ενώ στην τελευταία φάση του ματς, ο Μικαουτάτζε έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

    Έτσι το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι.

    Ο Κοτσορασβίλι έκανε το  1-0 για τη Γεωργία, ενώ αμέσως μετά ο Μαμαρντασβίλι απόκρουσε το πέναλτι του Μπακασέτα.

    Ο  Νταβιτασβίλι έκανε το 2-0 ενώ ο Μασούρας μείωσε σε 2-1

    Ο Μικαουτάτζε έστειλε τη μπάλα  άουτ, ενώ ο Μπουχαλάκης ισοφάρισε σε 2-2.

    Ο Ντβάλι έκανε το 3-2, με τον Γιακουμάκης να στέλνει τη μπάλα άουτ

    Ο Τσακβετάτζε έκανε το τελικό 4-2, με τους οπαδούς της Γεωργίας να πανηγυρίζουν μπαίνοντας στο γήπεδο.

    Διαβάστε επίσης:

    Ντάνι Άλβες: Κατέθεσε εγγύηση 1 εκατ. ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος

    F1 Αυστραλία: Πίσω από τις κάμερες…

    Ιδού το νέο Peugeot 9X8!



    ΣΧΟΛΙΑ