• Κοινωνία

    Ντάνι Άλβες: Κατέθεσε εγγύηση 1 εκατ. ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος

    Ντάνι Άλβες

    Ντάνι Άλβες


    Προσωρινά ελεύθερος αφέθηκε ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Ντάνι Άλβες, μετά από 14 μήνες από την καταδίκη του για τον βιασμό νεαρής κοπέλας.

    Πέντε ημέρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου της Βαρκελώνης που έκανε δεκτό το νέο του αίτημα για αποφυλάκιση, ο Άλβες κατέθεσε την εγγύηση του 1 εκατ. ευρώ που του ορίστηκε και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος.

    Ο Άλβες παρέμενε στη φυλακή από τον Ιανουάριο του 2023, όταν είχε συλληφθεί μετά την καταγγελία νεαρής κοπέλας ότι τη βίασε στις τουαλέτες ενός κλαμπ της Βαρκελώνης. Μέχρι σήμερα είχ δει τρεις φορές το αίτημα του για να αποφυλακιστεί να απορρίπτεται, καθώς θεωρούταν  ύποπτος φυγής.

    Το δικαστήριο που έγινε ενδιάμεσα τον είχε κρίνει ένοχο για την κατηγορία του βιασμού επιβάλλοντας του κάθειρξη 4,5 ετών.

    Η αποφυλάκισή του έγινε εν μέσω αποδοκιμασιών, από σωφρονιστικούς  υπαλλήλους και μέλη γυναικείων οργανώσεων.

    Ο Άλβες για να αποφυλακιστεί παρέδωσε τα δύο διαβατήρια του (ισπανικό και βραζιλιάνικο) καθώς απαγορεύεται να φύγει από τη χώρα. Παράλληλα, του απαγορεύτηκε να πλησιάσει σε απόσταση 1000 μέτρων το θύμα του. Επίσης, κάθε Παρασκευή πρέπει να επισκέπτεται το αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

    Το αν θα παραμείνει ελεύθερος αναμένεται να αποφασιστεί από το Εφετείο.

    Διαβάστε επίσης

    Άντονι Μπλίνκεν για 25η Μαρτίου: Πιο δυνατή από ποτέ η συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας

    Λονδίνο: Η κυβέρνηση Σούνακ κατηγορεί την Κίνα για κυβερνοεπιθέσεις

    Ομαλά η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου στις εθνικές οδούς

     



    ΣΧΟΛΙΑ