• sports

    Αναβάλλεται ο αγώνας ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

    • NewsRoom

    OPAP Arena


    Αναβλήθηκε ο αγώνας της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, με απόφαση της UEFA, μετά τη δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ.

    Το παιχνίδι της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ αναβλήθηκε μετά τα επεισόδια που προκάλεσαν Κροάτες χούλιγκαν έξω από το γήπεδο OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί ένας φίλαθλος της «Ένωσης» από πολλές μαχαιριές και να τραυματιστούν άλλα 8 άτομα.

    Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΑΕΚ και Διευθύνων Σύμβουλος με εκτελεστικές αρμοδιότητες, Γιώργος Κοσμάς, αποχώρησε από τη συνάντηση με τους ανθρώπους της διοργανώτριας αρχής κατηγορώντας τους Κροάτες και την αστυνομία.

    Συγκεκριμένα, τόνισε ότι αδιανόητο να βρίσκεται στον ίδιο χώρο και να συνομιλεί με τους ανθρώπους της Ντινάμο Ζάγκρεμπ που γνώριζαν για το κομβόι των οπαδών τους που διήνυσαν τόσα χιλιόμετρα για να έρθουν στην Αθήνα με τέτοιες διαθέσεις, παρά την απαγόρευση της UEFA.

    Υπενθυμίζεται ότι από τα εκτεταμένα επεισόδια δολοφονήθηκε ένας 29χρονος με πολλαπλές μαχαιριές, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμα οκτώ άτομα (πέντε Έλληνες και τρεις Κροάτες).

    Το χρονικό της τραγωδίας

    Το βράδυ της Δευτέρας (7/8), λίγο μετά τις 23:00, μία ομάδα περίπου 200 ατόμων, οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έφτασαν στο γήπεδο ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρά την απαγόρευση που υπάρχει από την UEFA για μετακίνηση οπαδών ενόψει των προκριματικών για το Champions League.

    Η εν λόγω ομάδα, άρχισε να επιτίθεται σε ανθρώπους που βρίσκονταν στην περιοχή του γηπέδου, όπως επίσης να προκαλεί και να απειλεί κόσμο στα γύρω καταστήματα.

    Οι συμπλοκές κατέληξαν σε άγρια επεισόδια μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 29χρονος Έλληνας οπαδός και να τραυματισθούν 8 άτομα, τα οποία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού.

    Ο αριθμός των προσαγωγών που κατέληξαν σε συλλήψεις είναι 96, και οι 88 για παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας, συν οι 8 που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο – σύνολο 96.

    Από πλευράς αστυνομικής διεύθυνσης, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της δολοφονίας του 29χρονου ο οποίος φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.

    Από την πλευρά του ΕΚΑΒ, 5 άτομα μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό με ασθενοφόρα, και οι υπόλοιποι με ιδιωτικό ασθενοφόρο το οποίο βρισκόταν στο γήπεδο της ΑΕΚ.

    Το κλίμα είναι εξαιρετικά τεταμένο και στο γήπεδο της ΑΕΚ αλλά και στο νοσοκομείο κι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθώς είναι άγνωστο το εάν θα διεξαχθεί ο αγώνας ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για σήμερα το βράδυ μεταξύ της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

    Διαβάστε επίσης:

    Οικονόμου: Επέστρεψε στην Αθήνα μετά τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια – Αναβλήθηκαν οι συναντήσεις του στην Αλβανία

    Επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ – Αναφορά σε «Έλληνες οπαδούς-συνεργούς»

    Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 22χρονος οπαδός της ΑΕΚ από την άγρια επίθεση Κροατών χούλιγκαν



    ΣΧΟΛΙΑ