• Πολιτική

    Οικονόμου: Επέστρεψε στην Αθήνα μετά τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια – Αναβλήθηκαν οι συναντήσεις του στην Αλβανία

    • NewsRoom
    Γιάννης Οικονόμου, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη

    Γιάννης Οικονόμου, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη


    Στην Αθήνα επέστρεψε ο Γιάννης Οικονόμου μετά τα τραγικά γεγονότα το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    O υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα στις 10:30 συνάντησή του με τον Αλβανό υπουργό Εσωτερικών στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, λόγω των αιματηρών γεγονότων που κατέληξαν στον θάνατο νεαρού φιλάθλου της ΑΕΚ, αργά τη νύχτα, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

    Ο κ. Οικονόμου επέστρεψε στην Αθήνα όπου συμμετέχει σε συσκέψεις στο υπουργείο και παρακολουθεί την εξέλιξη των ερευνών.

    Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

    Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια:

    «Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

    Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

    Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

    Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

    Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

    Το χρονικό της τραγωδίας

    Το βράδυ της Δευτέρας (7/8), λίγο μετά τις 23:00, μία ομάδα περίπου 200 ατόμων, οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, έφτασαν στο γήπεδο ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρά την απαγόρευση που υπάρχει από την UEFA για μετακίνηση οπαδών ενόψει των προκριματικών για το Champions League.

    Η εν λόγω ομάδα, άρχισε να επιτίθεται σε ανθρώπους που βρίσκονταν στην περιοχή του γηπέδου, όπως επίσης να προκαλεί και να απειλεί κόσμο στα γύρω καταστήματα.

    Οι συμπλοκές κατέληξαν σε άγρια επεισόδια μεταξύ των οπαδών της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 29χρονος Έλληνας οπαδός και να τραυματισθούν 8 άτομα, τα οποία νοσηλεύονται στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού.

    Ο αριθμός των προσαγωγών που κατέληξαν σε συλλήψεις είναι 96, και οι 88 για παράβαση του νόμου περί αθλητικής βίας, συν οι 8 που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο – σύνολο 96.

    Από πλευράς αστυνομικής διεύθυνσης, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της δολοφονίας του 29χρονου ο οποίος φέρει τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο.

    Από την πλευρά του ΕΚΑΒ, 5 άτομα μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό με ασθενοφόρα, και οι υπόλοιποι με ιδιωτικό ασθενοφόρο το οποίο βρισκόταν στο γήπεδο της ΑΕΚ.

    Το κλίμα είναι εξαιρετικά τεταμένο και στο γήπεδο της ΑΕΚ αλλά και στο νοσοκομείο κι οι εξελίξεις είναι ραγδαίες, καθώς είναι άγνωστο το εάν θα διεξαχθεί ο αγώνας ο οποίος ήταν προγραμματισμένος για σήμερα το βράδυ μεταξύ της ΑΕΚ και της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

    Διαβάστε επίσης:

    Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ από την άγρια επίθεση Κροατών χούλιγκαν

    Επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ μετά από επιδρομή οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

    Καιρός: Αίθριος με τοπικές νεφώσεις – Έως 35°C ο υδράργυρος



    ΣΧΟΛΙΑ