• Κοινωνία

    Τραγωδία στη Νέα Φιλαδέλφεια: Νεκρός 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ από την άγρια επίθεση Κροατών χούλιγκαν

    • NewsRoom
    Επεισόδεια έξω από το γήπεδσο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέρφεια

    Πηγή: Twitter/X


    Την τελευταία του πνοή άφησε 29χρονος ο οποίος τραυματίστηκε από μαχαίρι έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της Δευτέρας, κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

    Υπολογίζεται ότι περίπου 150-200 οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ βρέθηκαν στη χώρα μας ενόψει του σημερινού αγώνα με την ΑΕΚ για τα προκριματικά του Champions League, παρά την απαγόρευση μετακίνησης από την UEFA.

    Τεράστια ερωτήματα προκαλεί το γεγονός ότι η φάλαγγα με τους Κροάτες χούλιγκαν διέσχισε όλη την εθνική οδό και έφτασε στην Αττική χωρίς τα αυτοκίνητα να ακινητοποιηθούν σε κανένα σημείο της διαδρομής από τις αστυνομικές δυνάμεις που γνώριζαν για την απαγόρευση της οργανωμένης μετακίνησης των οπαδών.

    Συνολικά, τραυματίστηκαν στα επεισόδια εννέα άνθρωποι. Οι υπόλοιποι οκτώ είναι τρεις Έλληνες και πέντε Κροάτες, οι οποίοι νοσηλεύονται.

    Από την αστυνομία έγιναν 91 προσαγωγές και οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ (τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής), όπου εξετάζονται.

    Η αναφορά της ΕΛΑΣ σε «Έλληνες οπαδούς-συνεργούς»

    Η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση για τα επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια το βράδυ της Δευτέρας, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ.

    «Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα: Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό.

    Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων», αναφέρει αρχικά η ΕΛ.ΑΣ.

    Και συνεχίζει: «Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

    Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

    Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

    Η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

    Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση αναφορικά με τα άγρια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια:

    «Αναφορικά με περιστατικό συμπλοκής οπαδών της Α.Ε.Κ. και της Dinamo Zagreb, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό ακόμη οκτώ, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

    Βραδινές ώρες χθες, Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023, ομάδα περίπου 100-120 οπαδών της Dinamo Zagreb, μαζί με Έλληνες οπαδούς-συνεργούς τους, βρέθηκαν στον Περισσό. Στην ευρύτερη περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι οπαδοί της Α.Ε.Κ.. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που προέβησαν σε ρίψεις φωτοβολίδων, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, αντικειμένων, πετρών, αλλά και χρήση αυτοσχέδιων ροπάλων.

    Τα επεισόδια έλαβαν χώρα μιάμιση ώρα μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης της φιλοξενούμενης ομάδας και της αποχώρησής της από το γήπεδο, καθώς και των παραγόντων, συνοδεία αστυνομικών.

    Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες κατέστειλαν την συμπλοκή, ενώ γρήγορα ακινητοποίησαν και συνέλαβαν συνολικά 98 άτομα, εμπλεκόμενα στα επεισόδια.

    Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό επιπλέον δραστών και για οποιαδήποτε άλλη πτυχή της υπόθεσης συνεχίζεται εντατικά».

    Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

    «Βραδινές ώρες, εξωτερικά του γηπέδου, ”Opap Arena” στη Νέα Φιλαδέλφεια, μετά από συμπλοκή μεταξύ οπαδών, τραυματισμένο άτομο από αιχμηρό αντικείμενο, διεκομίσθη σε νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής», αναφέρει η πρώτη επίσημη ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία.

    Με κεράκια και κασκόλ αποχαιρετούν τον νεαρό φίλαθλο σχηματίζοντας το αρχικό γράμμα του ονόματός του «Μ», ο οποίος δεν άντεξε και υπέκυψε στα τραύματά του.

    Άγνωστο αν θα γίνει ο αγώνας ΑΕΚ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ

    Υπό το φως της τραγικής είδησης του θανάτου του φιλάθλου της ΑΕΚ είναι άγνωστο αν η διοργανώτρια αρχή και η ΕΛ.ΑΣ θα επιτρέψουν τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού αγώνα  (8/8, 21:45).

     Διαβάστε επίσης:

    Επεισόδια έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ μετά από επιδρομή οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ

    Υπ. Προστασίας του Πολίτη: 16 συλλήψεις σε Κυκλάδες και Ιόνιο για παραβιάσεις στις παραλίες

    Κίνημα της Πετσέτας: Συλλήψεις, πρόστιμα και κινητοποιήσεις με φόντο τις ελληνικές παραλίες



    ΣΧΟΛΙΑ