• Κοινωνία

    Στους 158 οι νεκροί στη Βηρυτό – Μεταξύ των θυμάτων η σύζυγος πρέσβη της Ολλανδίας

    • NewsRoom

    H έκρηξη στην Βηρυτό


    Ο αριθμός των νεκρών από την έκρηξη στο λιμάνι της Βηρυτού αυξήθηκε σε 158, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, ενώ ο αριθμός των τραυματισμένων σε 6.000.

    Από την έκρηξη, αγνοούνται 21 άνθρωποι.

    Ανάμεσα στα θύματα της φονικής έκρηξη βρίσκεται η σύζυγος του Ολλανδού πρεσβευτή στον Λίβανο, Ζαν Γουόλτμανς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας.

    «Με μεγάλη λύπη αναφέρουμε τον θάνατο της συναδέρφου μας Χέντγουικ Γουόλτμανς -Μολιέ. Υπέκυψε στα τραύματα που προκλήθηκαν από την έκρηξη στη Βηρυτό» ανέφερε η δήλωση.

    Να σημειωθεί πως η Γουόλτμανς χτυπήθηκε από συντρίμμια από την έκρηξη λίγο μετά την επιστροφή της στον Λίβανο από διακοπές με τον εδώ και 38 χρόνια σύζυγό της.

    «Η Χέντγουικ βρισκόταν στο σαλόνι δίπλα στον άντρα της όταν χτυπήθηκε, σαφώς από κακοτυχία, από την έκρηξη» πρόσθεσε το υπουργείο.

    Η 55χρονη είναι η μόνη Ολλανδή πολίτης που αναφέρθηκε ότι πέθανε από την έκρηξη που στοίχισε την ζωή σε τουλάχιστον 158 άτομα και προκάλεσε τεράστιες καταστροφές στην περιοχή.

    Πέντε άλλοι Ολλανδοί πολίτες έχουν τραυματιστεί ελαφρά, ανέφερε το υπουργείο.

    Συνάντηση του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου και τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου

    Στη Βηρυτό βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Ο Σαρλ Μισέλ είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Λιβάνου και με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου. Ο κ. Μισέλ, όπως αναφέρει με ανάρτησή του στο Twitter, τους διαβεβαίωσε ότι «η ΕΕ βρίσκεται με πλήρη αλληλεγγύη στο πλευρό του λαού του Λιβάνου» και συμπλήρωσε ότι «όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συνεργαστούν για το κοινό καλό του λαού και να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για να δώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον».



    ΣΧΟΛΙΑ