ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου, επισκέφθηκε σήμερα το Αμαξοστάσιο της Ο.ΣΥ. στην Ανθούσα, συνοδευόμενος από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ο.ΣΥ., Στέφανο Αγιάσογλου. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ανανέωσης του στόλου των δημόσιων συγκοινωνιών, με στόχο τη βελτίωση των μετακινήσεων στην Αττική.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο Υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, ενημερώθηκε για την παραλαβή και ένταξη στον στόλο των 50 νέων λεωφορείων φυσικού αερίου τελευταίας τεχνολογίας, εκ των οποίων τα 27 βρίσκονται ήδη σε κυκλοφορία και τα 23 είναι ήδη στη χώρα μας, ολοκληρώνεται η διαδικασία της παραλαβής και θα κυκλοφορήσουν το επόμενο διάστημα. Τα οχήματα, μήκους 18 μέτρων, έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν τις πιο απαιτητικές γραμμές του δικτύου, προσφέροντας αυξημένη χωρητικότητα, μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε τη σημασία της ανανέωσης του στόλου, τονίζοντας ότι τα νέα λεωφορεία αντικαθιστούν παλαιά οχήματα που παρουσίαζαν συχνές βλάβες και δυσλειτουργίες. Παράλληλα, ανέλυσε το ευρύτερο σχέδιο ενίσχυσης των αστικών συγκοινωνιών, το οποίο περιλαμβάνει:
-300 νέα λεωφορεία φυσικού αερίου.
-138 νέα λεωφορεία, που έχουν ήδη ενταχθεί στο στόλο για τις περιαστικές γραμμές της Ανατολικής Αττικής.
-240 επιπλέον ηλεκτρικά λεωφορεία, τα οποία εξυπηρετούν ήδη τις ανάγκες των πολιτών σε Αθήνα και Πειραιά.
-Στόχος μέχρι το καλοκαίρι του 2025 να φτάσουν τα 950 νέα οχήματα, ενισχύοντας ουσιαστικά τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες.

Ο Υφυπουργός Μεταφορών επεσήμανε ότι οι υποδομές του αμαξοστασίου στην Ανθούσα, σε συνδυασμό με εκείνες στα Άνω Λιόσια, θα διασφαλίσουν την ασφαλή και αποδοτική λειτουργία των νέων λεωφορείων φυσικού αερίου.
Κλείνοντας, χαρακτήρισε την ανανέωση του στόλου των αστικών συγκοινωνιών ως μια πραγματική “επανάσταση” στις μεταφορές, που βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών και προωθεί ένα πιο σύγχρονο, φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα μετακινήσεων.
Διαβάστε επίσης:
Η Aegean μετέφερε 1,9 εκατ. επιβάτες το πρώτο δίμηνο του 2025
Πέθανε η Ράνια Ιωαννίδου – Η κυρά παπαδιά από το «Καφέ της Χαράς»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βύρων Βασιλειάδης: Κίνηση έκπληξη από την Venergy Maritime – Προχώρησε στην πρώτη παραγγελία τάνκερ
- ΕΣΑμεΑ: Πρόγραμμα Εκπαίδευσης ΙΝ-ΕΣΑμεΑ Εξυπηρέτηση – Παροχή Συνδρομής σε Επιβάτες με Αναπηρία, Χρόνιες Παθήσεις και Μειωμένη Κινητικότητα
- Ιράν: Ξεπέρασαν τους 930 οι νεκροί στον πόλεμο των 12 ημερών με το Ισραήλ
- Χρίστος Δήμας: Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός ως καταλύτης για τον εκσυγχρονισμό του κράτους, των υποδομών και της εξυπηρέτησης του πολίτη
