• Κοινωνία

    Τι συμβαίνει στο St. Catherine’s; Τσακωμοί, ασφαλιστικά μέτρα και κατηγορίες μεταξύ γνωστών επιχειρηματιών

    • Contributor


    Ιδιαίτερα σοβαρές κατηγορίες εξαπολύει εναντίον μέλους του συμβουλίου του αγγλικού σχολείου St Catherine’s, το οποίο εδρεύει στην Λυκόβρυση του νομού Αττικής, μια από τις οικογένειες, τα παιδιά της οποίας φοιτούν στο σχολείο.

    Το St Catherine’s, o Μωραΐτης και το Κολέγιο Αθηνών είναι ίσως τα καλύτερα και τα ακριβότερα σχολεία στην Ελλάδα.

    Η υπόθεση φαίνεται να είναι ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς ο γονέας Α.Μ., γνωστός επιχειρηματίας σε start up εταιρεία, σε SMS που απέστειλε σε μέλος του συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

    «Πραγματικά δεν ενδιαφέρομαι για τα προσωπικά και εταιρικά οικονομικά προβλήματά σου, τα οικογενειακά σου θέματα, την σαπουνόπερα διαζύγιό σου, τις φήμες για συμπεριφορές απιστίας σχετιζόμενες με το σχολείο και διάφορα άλλα πολυδημοσιευμένα σκάνδαλα και σοβαρά ζητήματα με την διαχείριση του σχολείου»!!!

    Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

    To St. Catherine’s είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο (Governing Body).

    Τον προηγούμενο μήνα παραιτήθηκαν τα 9 από τα 12 μέλη του ΔΣ, καταγγέλλοντας, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, συγκεκριμένες συμπεριφορές, καθώς και το γεγονός ότι, συνεπεία αυτών, αποχώρησαν πολλοί καλοί καθηγητές.

    Στις 24 Σεπτεμβρίου 2022, εστάλη μάλιστα επιστολή στους γονείς των 1.100 παιδιών του σχολείου για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις.

    To SMS στο μέλος του Συμβουλίου του St. Catherines

    Αντιδρώντας σε αυτήν την επιστολή, ο γονέας Α.Μ. στέλνει στο προαναφερθέν μέλος του ΔΣ του σχολείου το παρακάτω SMS – επιστολή, με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου 2022.

    Το sms-επιστολή έχει ως εξής:

    «Ελπίζω να είσαι καλά. Μόλις διάβασα την επιστολή […]

    Σου γράφω υπό την ατομική μου ιδιότητα. Οι απόψεις που κάτω είναι δικές μου και δεν εκπροσωπούν τους οργανισμούς για τους οποίους εργάζομαι.

    Όπως πιθανώς γνωρίζεις, είμαι πατέρας δύο θαυμάσιων παιδιών ηλικίας 12 και 10, τα οποία αμφότερα φοιτούν στο St. Catherine’s.

    Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να συσχετιστείς με αυτό […]

    Πάντα προτιμώ την σκληρή ειλικρίνεια από την υποκριτική ευγένεια, οπότε ορίστε: Παραιτήσου, και παραιτήσου τώρα.

    Πραγματικά δεν ενδιαφέρομαι για τα προσωπικά και εταιρικά οικονομικά προβλήματά σου, τα οικογενειακά σου θέματα, την σαπουνόπερα διαζύγιό σου, τις φήμες για συμπεριφορές απιστίας σχετιζόμενες με το σχολείο και διάφορα άλλα πολυδημοσιευμένα σκάνδαλα και σοβαρά ζητήματα με την διαχείριση του σχολείου.

    Για όλα αυτά θα αφήσω τις αρχές, τους ελεγκτές και τους ορκωτούς λογιστές να κάνουν την δουλειά τους και δεν θα αναπαράγω φήμες και λεγάμενα άλλων που έχω ακούσει.

    Παρά ταύτα, προσβάλλομαι από το ότι ο προσωπικός τρόπος ζωής σου και οι επιλογές σου στην προσωπική σου ζωή συνεχίζουν να αμαυρώνουν τη φήμη του σχολείου μας, τα απαιτούμενα επίπεδα ήθους και επηρεάζουν το μέλλον των παιδιών μας.

    Ωστόσο, όταν η εκπαίδευση και το καλώς έχειν των ίδιων μου των παιδιών απειλείται από τις μονομερείς, εγωιστικές και ανεύθυνες πράξεις σου, θα πράξω ό,τι είναι δυνατό για να απαλείψω οποιαδήποτε απειλή, θα φτάσω μακριά και θα αναποδογυρίσω κάθε επαγγελματική, προσωπική και οικογενειακή πέτρα.

    Και εσύ θα έκανες το ίδιο.

    Και ο πατέρας σου θα έκανε το ίδιο…

    […]

    Θα μιλήσω προσωπικά σε όλα τα μέλη της οικογένειάς σου και σε φίλους για να λάβεις και από αυτούς τις σκέψεις τους και το πώς βλέπουν τα παραπάνω

    [….]

    Έχεις αγγίξει κάτι ιερό.

    Τα θαλάσσωσες: επέτρεψες στην προσωπική σου ματαιοδοξία και τον ναρκισσιστικό και κοινωνιοπαθή σου χαρακτήρα να επηρεάσει το μέλλον εκατοντάδων οικογενειών.

    Και μάντεψε: 100 και πλέον οικογένειες δεν έχουν τίποτα να χάσουν αν και όποτε αυτό εκραγεί.

    Έχεις μία τελευταία ευκαιρία και μόνο λίγες ημέρες για να κάνεις το σωστό.

    Φύγε τώρα με την όποια χάρη και περηφάνεια έχεις ακόμα.

    Είμαι βέβαιος κατά βάθος ότι πίσω από το προσωπείο σου ενδιαφέρεσαι ακόμα για τις οικογένειες και τα παιδιά μας.

    Χαιρετισμούς,»

    Τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Α.Μ.

    Η αντίδραση υπήρξε άμεση.

    Το μέλος του συμβουλίου κατέθεσε, στις 4 Οκτωβρίου 2022, ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του γονέα. Το έγγραφο των ασφαλιστικών μέτρων, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του mononews.gr, αναφέρει μεταξύ άλλων:

    1. Παρά το ότι το ανωτέρω μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας φαινόταν ότι απευθυνόταν μόνο στην δική μου διεύθυνση ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, την ίδια ημέρα διαπίστωσα ότι το ανωτέρω κείμενο (στην αγγλική) είχε κυκλοφορήσει από τον ου σε μεγάλο αριθμό γονέων μαθητών του σχολείου και συγκεκριμένα μέσω της εφαρμογής WhatsApp, αφού πρώτα είχε φροντίσει ο καθ’ ου να μην εμφανίζεται οποιοδήποτε στοιχείο του (όνομα ή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλο).

    2. Με τη φράση: «Πραγματικά δεν ενδιαφέρομαι για… τις φήμες για συμπεριφορές απιστίας σχετιζόμενες με το σχολείο και διάφορα άλλα πολυδημοσιευμένα σκάνδαλα και σοβαρά ζητήματα με την διαχείριση του σχολείου» ισχυρίζεται ψευδώς και προσβλητικώς ότι έχω τελέσει αξιόποινες πράξεις (απιστία) έναντι του St. Catherine και ότι η εκ μέρους μου διαχείριση του σχολείου ενείχε σκάνδαλα και άλλα σοβαρά ζητήματα, ενώ παράλληλα ισχυρίζεται ψευδώς και προσβλητικώς ότι κυκλοφορούν τέτοιες φήμες, άλλως αναπαράγει καθ όλα ανυπόστατες τέτοιες φήμες.

    3. Με τη φράση: «Για όλα αυτά θα τα αφήσω τις αρχές, τους ελεγκτές και τους ορκωτούς λογιστές να κάνουν την δουλειά τους και δεν θα αναπαράγω φήμες και λεγάμενα άλλων που έχω ακούσει» εμμέσως πλην σαφώς ισχυρίζεται ψευδώς και προσβλητικώς ότι έχω προβεί σε οικονομικές ατασθαλίες ή σε κατάχρηση χρημάτων του σχολείου και ότι για το λόγο αυτό θα επιληφθούν ελεγκτές και λογιστές, ενώ παράλληλα ισχυρίζεται ψευδώς και προσβλητικώς ότι κυκλοφορούν τέτοιες φήμες, άλλως αναπαράγει καθ’όλα ανυπόστατες τέτοιες φήμες.



    ΣΧΟΛΙΑ