• Κοινωνία

    St. Catherine’s: Παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου ο Σταύρος Τάκη

    Σταύρος Τάκη

    Σταύρος Τάκη, τέως πρόεδρος ΔΣ του St. Catherine’s


    Την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του σχολείου St. Catherine’s υπέβαλε αργά χθες το βράδυ ο επιχειρηματίας Σταύρος Τάκη.

    Με μία επιστολή 670 λέξεων κοινοποίησε στους γονείς, στους δασκάλους και στο προσωπικό του σχολείου την απόφασή του.

    Στην επιστολή, ο κ. Τάκη κάνει απολογισμό του έργου του, ωστόσο αποφεύγει να αναφέρει ότι περίπου οι μισοί γονείς του σχολείου είχαν εναντιωθεί στις πρακτικές του και στην επιμονή του να παραμένει πρόεδρος του σχολείου παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε αυτή τη θέση για 13 χρόνια, ενώ τα παιδιά του είχαν αποφοιτήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

    Μάλιστα, στην επιστολή έκανε λόγο, χωρίς να το αποδεικνύει, για διάδοση ψευδών και συκοφαντικών δηλώσεων για τον ίδιο και το ΔΣ.

    Το ΔΣ θα συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες για να εκλέξει νέο προσωρινό πρόεδρο.

    Ακολουθεί η επιστολή:

    Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες, δάσκαλοι και προσωπικό,

    Σας ενημερώνω ότι, μετά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, παραιτήθηκα επισήμως από τη θέση του Προέδρου του ΔΣ με άμεση ισχύ. Το Διοικητικό Σώμα θα είναι πλέον υπεύθυνο για την εκλογή προσωρινού Προέδρου.

    Ως μέλος της κοινότητας του St. Catherine’s επί 30 χρόνια, 17 ως γονέας και 13 ως Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, η απόφασή μου να αποχωρήσω ελήφθη με πολύ βαριά καρδιά. Μετά τη σοκαριστική παρενόχληση εμού και των συναδέλφων μελών, την διάδοση  κατηγορηματικά ψευδών και συκοφαντικών δηλώσεων για εμένα και το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και τις προσωπικές απειλές κατά της οικογένειάς μου και εμού, δεν έχω άλλη επιλογή. Αν και αγαπώ το Σχολείο και έχω βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι σε όλα τα μέλη της κοινότητας του St. Catherine’s, κυρίως στους μαθητές της, καμία φιλανθρωπική προσπάθεια δεν αξίζει ώστε να υποστώ τη συκοφαντική και απαράδεκτη συμπεριφορά που έχω υπομείνει τον τελευταίο μήνα.

    Κατά τη θητεία μου ως Πρόεδρος, το  St. Catherine’s μετατράπηκε από ένα μικρό σχολείο με αναιμικά οικονομικά και φτωχές εγκαταστάσεις στο αναμφισβήτητα πιο σημαντικό και επιτυχημένο διεθνές σχολείο στην Ελλάδα, με μερικούς από τους καλύτερους δασκάλους και εγκαταστάσεις στη χώρα. Η στρατηγική εστίασε στη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, ενώ οι σταθερά αυξανόμενες εγγραφές, επέτρεψαν στο St. Catherine’s να ακμάσει παρά την παρατεταμένη οικονομική κρίση της Ελλάδας και τη μείωση του πληθυσμού.

    Εκτός από την εξασφάλιση της πρόσβασης εκατοντάδων μαθητών σε εκπαίδευση υψηλής ποιότητας όλα αυτά τα χρόνια, οι στρατηγικές πρωτοβουλίες ενίσχυσαν σημαντικά την οικονομική θέση του Σχολείου, επιτρέποντάς του να εφαρμόσει ένα διευρυμένο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας και να προχωρήσει ουσιαστικά το μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό του σχέδιο, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής ενός υπερσύγχρονου Λυκείου.

    Παρά την ανάπτυξη αυτή, το St. Catherine’s έχει βελτιώσει σταδιακά την ακαδημαϊκή του υπόσταση. Οι μεγαλύτερες τάξεις έχουν σταθερά καλύτερες επιδόσεις από άλλα σχολεία στα IB και IGCSE στην Ελλάδα και κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων στην Ευρώπη, βελτιώνοντας σταθερά τη μέση βαθμολογία του με την πάροδο του χρόνου.

    Το Lower School (μικρότερες τάξεις), εν τω μεταξύ, διαδραματίζει αξιόπιστα κεντρικό ρόλο στην προετοιμασία των μαθητών για τις κοινωνικές και ακαδημαϊκές προκλήσεις των επόμενων ετών και παίζει ρόλο –όχι σε μικρότερο βαθμό– στη συνεχιζόμενη επιτυχία των αποτελεσμάτων του Λυκείου. Αν και η ακαδημαϊκή αριστεία παραμένει στο επίκεντρο του ήθους της Σχολής, η αληθινή του αξία αποτυπώνεται στην πνευματική περιέργεια, τις αρχές και την ακεραιότητα των αποφοίτων της που συνεχίζουν να αποτελούν ζωντανή απόδειξη της ανάπτυξης και της σπουδαιότητας του St. Catherine’s.

    Θα ήθελα να εκφράσω τις πιο ειλικρινείς ευχαριστίες μου στα 31 μέλη του διοικητικού συμβουλίου που υπηρέτησαν το St. Catherine’s υπό την ηγεσία μου για την ολόψυχη συνεισφορά τους στο Σχολείο, σε όλα τα μέλη της κοινότητας των γονέων που πρόσφεραν την ισχυρή τους υποστήριξη και εμψύχωση όλα αυτά τα χρόνια, στη Γραμματέα για την εργασιακή της ηθική και την αφοσίωσή της στο Σχολείο, στον Διευθυντή του Σχολείου και τις Εκτελεστικές και Ανώτερες Ηγετικές Ομάδες του για τη σταθερή τους διαχείριση, καθώς και στους απίστευτους δασκάλους και το προσωπικό της Σχολής για την ακλόνητη και ακούραστη αφοσίωση τους στο St. Catherine’s και του μαθητές του.

    Το St. Catherine’s έχει ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη ότι το νέο διοικητικό όργανο θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη Διευθυντική Ομάδα και να προωθεί τα συμφέροντα του Σχολείου. Σημαντικό είναι ότι το νέο ΔΣ θα είναι υπεύθυνο για την υλοποίηση του μακροπρόθεσμου αναπτυξιακού σχεδίου της Σχολής, το οποίο περιλαμβάνει μια σύγχρονη και ενοποιημένη σχολική πανεπιστημιούπολη, την περαιτέρω ενίσχυση των ακαδημαϊκών προτύπων και την προώθηση ενός περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, παραγωγικό και ασφαλές για όλους τους μαθητές.

    Συνεχίζω να πιστεύω ότι το St. Catherine’s έχει τη δυνατότητα να γίνει το καλύτερο διεθνές σχολείο στην Ευρώπη.

    Ήταν μεγάλη τιμή να υπηρετήσω ως Πρόεδρος του ΔΣ τα τελευταία 13 χρόνια. Το St. Catherine’s θα έχει πάντα μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου, γεμάτη με αναμνήσεις από τα υπέροχα χρόνια των δικών μου παιδιών στο Σχολείο και τα εξαιρετικά επιτεύγματα της κοινότητας του St. Catherine’s.

    Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειές σας κάθε επιτυχία και ευτυχία στο μέλλον.

    Με εκτίμηση

    Σταύρος Π. Τάκη

    Διαβάστε ακόμη:

    Άρθρο παρέμβαση: Τα 14 ερωτήματα στο ΔΣ του St. Catherine’s, μετά την επιστολή που κατηγορούν το mononews.gr – Θα απαντήσουν;



    ΣΧΟΛΙΑ