• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκης: Αντιεμβολιαστής φέρεται να κόλλησε επίτηδες Covid-19 και οδήγησε στον θάνατο την μητέρα του

    • NewsRoom
    Covid-19


    Μια νέα οικογενειακή τραγωδία με πρωταγωνιστή έναν αντιεμβολιαστή, ο οποίος επιχείρησε να κολλήσει Covid-19 για να λάβει το πιστοποιητικό νόσησης, έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη.

    Σύμφωνα με καταγγελία συγγενικού προσώπου στη σελίδα Voria.gr, ο δεδηλωμένος αντιεμβολιαστής αποφάσισε εσκεμμένα να μην τηρήσει τα μέτρα, προκειμένου να αποφύγει τον εμβολιασμό κολλώντας Covid-19m για την οποία πίστευε πως ήταν «μια απλή γρίπη».

    Ο άνδρας κόλλησε τελικά πριν από έναν μήνα, ωστόσο εν αγνοία του μετάδωσε την ασθένεια και στην μερικώς εμβολιασμένη μητέρα του. Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε καθυστερήσει τον  εμβολιασμού της, καθώς φοβόταν πως θα μπορούσε να παρουσιάσει επιπλοκές, επηρεασμένη από τον περίγυρό της, ενώ τελικά αποφάσισε να κάνει την πρώτη δόση μετά την επιβολή περιοριστικών μέτρων για την είσοδο σε κλειστούς χώρους για τους ανεμβολίαστους.

    Η γυναίκα είχε προλάβει να κάνει μόνο την πρώτη δόση του εμβολίου της, όταν ήρθε σε επαφή με τον μολυσμένο αντιεμβολιατή γιό της με αποτέλεσμα να κολλήσει και αυτή. Η γυναίκα εμφάνισε  συμπτώματα της λοίμωξης λίγες ημέρες μετά τον γιό της.

    Ο αντιεμβολιαστής γιος, όπως αναφέρει η καταγγελία του συγγενικού του προσώπου, φέρεται να συμβουλευόταν έναν γιατρό από τον Βόλο, ο οποίος φέρεται να υποστήριζε πως οι εμβολιασμένοι είναι αυτοί που μεταδίδουν τον ιό και όχι οι ανεμβολίαστοι. Μάλιστα φέρεται να απότρεψε τους δύο ασθενείς να επισκεφθούν το νοσοκομείο, παρά την έντονη δύσπνοια που αντιμετώπιζαν. Αντίθετα, φέρεται να συμβούλεψε τον γιο να χρησιμοποιούν μηχάνημα παροχής οξυγόνου στο σπίτι, ακόμα  όταν ο κορεσμός έπεσε κάτω από 90.

    Η ηλικιωμένη γυναίκα μεταφέρθηκε τελικά εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όταν ο κορεσμός του οξυγόνου της έπεσε στο 75, και διαγνώστηκε με οξεία πνευμονία. Λίγε ημέρα αργότερα, η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της.

    Ο γιος της, ο οποίος συνεχίζει να κατηγορεί την μητέρα του πως αυτή τον κόλλησε ούσα μερικώς εμβολιασμένη, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τους πνεύμονές του, με αποτέλεσμα να χρειάζεται οξυγόνο σε καθημερινή βάση.  Παραμένει, δε, αντίθετος στον εμβολιασμό κατά του κοροναϊού.

    Διαβάστε επίσης

    Βατικανό: Κάλεσμα για διάλογο απέναντι στην εσωστρέφεια απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος

    Φανάρι: Με λαμπρότητα η λειτουργία των Χριστουγέννων, παρά την απουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου



    ΣΧΟΛΙΑ