• Κοινωνία

    Φανάρι: Με λαμπρότητα η λειτουργία των Χριστουγέννων, παρά την απουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου

    • NewsRoom
    Φανάρι: Με λαμπρότητα η λειτουργία των Χριστουγέννων, παρά την απουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου


    Με κάθε ιεροπρέπεια τιμήθηκε στο Φανάρι, στο «Σεπτό Κέντρο της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας» η εορτή των Χριστουγέννων, «της κατά σάρκα Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού», όπως αναφέρεται στο σχετικό ανακοινωθέν.

    Στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Πατριαρχικό Ναό, προεξήρχε ο πατριαρχικός επίτροπος μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος Εμμανουήλ και συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Φιλαδελφείας Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Μύρων Χρυσόστομος και Προύσης Ιωακείμ.

    Από την Θεία Λειτουργία απουσίαζε όπως ήταν αναμενόμενο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος διεγνώσθη την παραμονή των Χριστουγέννων θετικός στην Covid-19.

    Εκκλησιάστηκαν άρχοντες οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στην Πόλη, Roman Nedilskyi, με τη σύζυγο και συνεργάτες του, η πρόξενος της Ελλάδος Δανάη Βασιλάκη και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

    Επίσης, στη Θεία Λειτουργία και στη δεξίωση που επακολούθησε παρέστη ο Rıza Akpolat, δήμαρχος του Μπεσίκτας, με συνεργάτες του.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

    Βατικανό: Κάλεσμα για διάλογο απέναντι στην εσωστρέφεια απηύθυνε ο Πάπας Φραγκίσκος



    ΣΧΟΛΙΑ