• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο Νοσοκομείο Παπανικολάου – Ένας νεκρός (upd)

    • NewsRoom
    Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη

    Νοσοκομείο Παπανικολάου


    Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 9 το πρωί στο νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη.

    Τριάντα λεπτά χρειάστηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να θέσει υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 9:00 το πρωί, στον θάλαμο 206, του δεύτερου ορόφου της πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, που λειτουργεί ως μονάδα COVID-19, δίχως να επεκταθεί σε άλλους θαλάμους, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αρχιπύραρχος διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Δαδούδης.

    Όπως ο ίδιος επισημαίνει, εντοπίστηκε δυστυχώς νεκρός, από τους πυροσβέστες, ο ένας από τους τρεις ασθενείς που νοσηλεύονταν στον συγκεκριμένο θάλαμο, ενώ οι άλλοι δύο ασθενείς εγκαυματίες, διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται στη ΜΕΘ και ο ένας μάλιστα είναι διασωληνωμένος.

    «Η πυρκαγιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα εντός του θαλάμου, αυτό σημαίνει πως η καύσιμη ύλη ήταν αρκετή και δημιούργησε ένταση στη φωτιά. Κύριο μέλημά μας ήταν να περιορίσουμε τη φωτιά και παράλληλα όταν διαπιστώσαμε ότι πρέπει να προβούμε και σε διασώσεις, στήσαμε επιχείρηση μεταφοράς και διάσωσης των ασθενών, με κρεβάτια και καρότσια με τη βοήθεια του προσωπικού της κλινικής του νοσοκομείου», ανέφερε ο κ Δαδούδης.

    Στο σημείο έσπευσαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 άτομα.

    Τριάντα πέντε διασώσεις και μεταφορές από τους πυροσβέστες

    Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 35 διασώσεις και μεταφορές από τους πυροσβέστες όπως σημείωσε ο διοικητής της Πυροσβεστικής του νόμου Θεσσαλονίκης.

    Οι πρώτοι που αντιλήφθηκαν τη φωτιά, ήταν οι φύλακες του νοσοκομείου που επιχείρησαν να κατασβέσουν την πυρκαγιά με πυροσβεστήρες δίχως όμως να τα καταφέρουν διότι υπήρχαν πυκνοί καπνοί και δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν τους θαλάμους.

    Εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα ενώ τα ακριβή αίτια διερευνώνται από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής.

    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως την φωτιά την έβαλε ένας νοσηλευόμενος στην συγκεκριμένη κλινική, στην οποία, αυτήν την στιγμή, βρίσκονται 20 ασθενείς, οι περισσότεροι από αυτούς σε σοβαρή κατάσταση, ενώ σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες, ακούστηκε ισχυρή έκρηξη στο χώρο όπου βρίσκονται τα οξυγόνα.

    Πηγή: GRTimes
    Πηγή: GRTimes

    Συγκλονίζει με την περιγραφή της στο GRTimes η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Ελένη Σιώτου.

    «Συνεχώς βγαίνουν από την κλινική covid ασθενείς με τα ασθενοφόρα. Οι συνάδελφοι εξέρχονται “καπνισμένοι” και γεμάτοι αγωνία», περιγράφει η κ. Σιώτου.

    Όπως ανέφερε, την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, η ίδια βρισκόταν σε απόσταση από την κλινική covid.

    «Βρισκόμουν στο εργαστήριο όταν άκουσα τις σειρήνες από τα Πυροσβεστικά και αμέσως βγήκα να δω τί συμβαίνει. Κάποιοι ανέφεραν ότι ακούστηκε μια έκρηξη και μετά εκδηλώθηκε η φωτιά. Δε γνωρίζουμε αυτή την ώρα τί ακριβώς συνέβη», είπε χαρακτηριστικά.

    Πηγή: GRTimes

    Στο νοσοκομείο μετέβη ο Σταύρος Καλαφάτης

    Ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης μετέβη, με το που έγινε γνωστή η είδηση για την πυρκαγιά, στο Νοσοκομείο Παπανικολάου και ενημερώθηκε επί τόπου από τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τους επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

    Ο ίδιος εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του ασθενούς, τονίζοντας παράλληλα ότι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπήρξε άμεση.

    Πηγή: GRTimes

    Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνει και ο Θάνος Πλεύρης

    Εκτάκτως στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου.

    Έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου

    Έκλεισαν τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» καθώς μεταφέρθηκαν εκεί οι νοσηλευόμενοι της κλινικής Covid.

    Σε επιφυλακή το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο

    Το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως (ΓΣΝΕ) τέθηκε σε επιφυλακή για να δεχθεί ασθενείς μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», με εντολή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και έγκριση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

    Οι πυροσβέστες κατάφεραν να περιορίσουν και να σβήσουν τη φωτιά, με τις ζημιές να είναι σημαντικές και θα χρειαστούν μέρες για την αποκατάστασή τους έτσι ώστε να επαναλειτουργήσει η πτέρυγα.

    «Είναι σαν να έπεσε βόμβα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο διευθυντής της κλινικής COVID-19 του Νοσοκομείου, Διαμαντής Χλωρός.

    Για «μεγάλη» και «δύσκολη» φωτιά, έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο Συντονιστής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, Υποστράτηγος Μάριος Αποστολίδης. «Στον θάλαμο αναπτύχθηκε πυροθερμικό φορτίο, έπεσαν σοβάδες…» είπε και συνεχάρη τους συναδέλφους τους για την άμεση κινητοποίηση.

    Όπως είπε ο ίδιος, τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής. Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ο εισαγγελέας Θεσσαλονίκης.

    Διαβάστε επίσης:

    Πανελλαδική απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Συγκεντρώσεις και πορείες

    Καιρός: Ζέστη και αφρικανική σκόνη



    ΣΧΟΛΙΑ