• Κοινωνία

    Πανελλαδική απεργία: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς – Συγκεντρώσεις και πορείες

    • NewsRoom


    Παραλύει σήμερα η χώρα εξαιτίας της Πανελλαδικής Απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ, με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να παραμένουν ακινητοποιημένα για 24 ώρες. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν αύξηση των μισθών και μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

    Αναλυτικά, σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου εκτός λειτουργίας παραμένουν μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ), τραμ, τρόλεϊ και Προαστιακός.

    Όσον αφορά στα λεωφορεία η κυκλοφορία τους ξεκινά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Συνεπώς, στα αμαξοστάσια θα παραμείνουν κατά την έναρξη και τη λήξη της βάρδιας.

    Απεργούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

    Με προσωπικό ασφαλείας εκτελούνται οι λεωφορειακές γραμμές σήμερα, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ.

    «Με προσωπικό ασφαλείας και ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας πραγματοποιούνται δρομολόγια σήμερα. Είναι 140 λεωφορεία εκτός από αυτά των ΚΤΕΛ», αναφέρει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού, Γιώργος Σκόδρας.Tα λεωφορεία των ΚΤΕΛ που έχουν αναλάβει μέρος του συγκοινωνιακού έργου του ΟΑΣΘ, εκτελούν τα δρομολόγιά τους κανονικά.

    Ο κ. Σκόδρας επισημαίνει ότι «εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό».

    Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συμμετοχή των μελών του στην απεργία, καλεί τους εργαζόμενους της πόλης «σε συμμετοχή και βροντερό παρόν στην συγκέντρωση που διοργανώνει το Ε.Κ.Θ., να ενώσουμε τις φωνές διαμαρτυρόμενοι για την Ακρίβεια, την Φτώχεια και τις Ανισότητες», όπως σημειώνει μεταξύ άλλων.

    Χωρίς ακτοπλοϊκά δρομολόγια σήμερα

    Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας παραμένουν τα πλοία λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

    Στην απεργία συμμετέχουν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Υπενθυμίζεται ότι, στην απεργία λαμβάνει μέρος και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τηλεπικοινωνιακών ΥΠΑ.

    Στάση εργασίας στα ΜΜΕ

    Από τις 12μμ έως τις 4 το απόγευμα θα σιγήσουν τα ΜΜΕ λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που προκήρυξε και η ΕΣΗΕΑ διεκδικώντας μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών, μέσω συλλογικών συμβάσεων.

    Πορείες στο κέντρο της Αθήνας

    Παρόντες στην απεργία δήλωσαν οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες, τα δημόσια νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, νομαρχίες, δήμους και πολεοδομία.

    Επίσης τη συμμετοχή της στην απεργία αλλά και στη συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος ανακοίνωσε και η ΓΣΕΒΕΕ.

    Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιήσουν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ την ίδια ώρα στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

    Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 6 Απριλίου στις 10:30 μπροστά στο ΕΚΘ.

    Διαβάστε επίσης:

    24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Κυκλοφοριακό έμφραγμα στην πρωτεύουσα – Δεμένα τα πλοία – Προβλήματα στις πτήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ