• Κοινωνία

    Θεσσαλονίκη: «Έφυγε» 46χρονος ανεμβολίαστος αρχιμανδρίτης

    • NewsRoom
    Αρχιμανδρίτης

    Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Ουζούνης


    Εκοιμήθη σε ηλικία μόλις 46 ετών, ο Αρχιμανδρίτης του Ιερού Ναού Παναγίας των Χαλκέων Θεσσαλονίκης, Θεολόγος, έπειτα από μάχη με τον κορονοϊό.

    Τις τελευταίες 10 ημέρες ο 46χρονος Αρχιμανδρίτης νοσούσε από κορονοϊό, όμως, δεν πήγε σε νοσοκομείο και λάμβανε φαρμακευτική αγωγή στο σπίτι του.

    Την δέκατη ημέρα «έφυγε» από ανακοπή. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, αναφέρουν ότι ο Αρχιμανδρίτης ήταν ανεμβολίαστος και, μάλιστα, μετέδωσε τον ιό και στους γονείς του που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

    Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης σημειώνει:

    «Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης μετά βαθυτάτης συγκινήσεως κα εν συνοχή καρδίας ἀναγγέλλει στον ιερό κλήρο και το εὐσεβές αὐτής πλήρωμα την προς Κύριον ἐκδημίαν του πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου Θεολόγου Ουζούνη.

    Ο μακαριστός ἀρχιμ. Θεολόγος, κατα κόσμον Ἰωάννης Οὐζούνης, τοῦ Ἀντωνίου και της Δεσποίνης, εγενήθη το έτος 1975 στην Θεσσαλονίκη. Διάκονος χειροτονήθηκε την 8 Δεκεμβρίου 2013 στον ιερό Μητροπολιτικό ναό αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και πρεσβύτερος την 4 Δεκεμβρίου 2014 στον ιερό ναό αγίας Βαρβάρας άνω Τούμπας, από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ἄνθιμο, ο οποίος τον χειροθέτησε αυθημερόν Αρχιμανδρίτη. Υπηρέτησε ως διάκονος και ως ἐφημέριος στον ιερό Ναό Παναγίας των Χαλκέων Θεσσαλονίκης.

    Ήταν απόφοιτος τοῦ Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικῆς Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Εκοιμήθη στην Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021. Η εξόδιος ἀκολουθία θα τελεσθεί την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 στον ιερό Ναό Παναγίας των Χαλκέων ώρα 12:00.

    Αἰωνία αὐτοῦ ἡ μνήμη.

    Διαβάστε επίσης:

    Καπραβέλος: Εκατόμβη νεκρών εάν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

    Κορονοϊός: Ακόμη τρεις περιοχές μπαίνουν στο βαθύ κόκκινο

    Άδωνις Γεωργιάδης: Εκτός τόπου και χρόνου η κουβέντα για νέα μέτρα στήριξης



    ΣΧΟΛΙΑ