• ΥΓΕΙΑ

    Καπραβέλος: Εκατόμβη νεκρών εάν δεν γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

    • NewsRoom
    νοσοκόμα σε μονάδα εντατικής θεραπείας


    Την ανάγκη να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορονοϊού για όλους τόνισε ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, ενώ σε διαφορετική περίπτωση προειδοποίησε ότι θα έχουμε εκατόμβη νεκρών.

    Όπως είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έχει αδειάσει η Γαστρεντερολογική Κλινική, μετά τη χειρουργική και παθολογική για να υποδεχθούν τη σημερινή εφημερία

    «Περιμένουμε 50-60 ασθενείς, περιμένουμε πάνω από 100 προσελεύσεις. Κάθε εφημερία είναι και ένας εφιάλτης. 5-6 θα χρειαστούν κρεβάτια εντατικής».

    Και συνέχισε σημειώνοντας με νόημα «ότι γυρνάμε γύρω από το πρόβλημα και το δυσκολεύουμε».

    Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνω των 60 ετών και όσοι παραμένουν ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν και «παίζουν το σύστημα». Όπως είπε ο κ. Καπραβέλος δεν υπάρχει άλλη λύση από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. «Θα έχουμε εκατόμβες νεκρών», προειδοποίησε.

    Επανέλαβε, δε, ότι η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι εφιαλτιακή, εξηγώντας ότι έχουν αδειάσει τα χειρουργεία και έχει πάει το προσωπικο στις ΜΕΘ και το υπόλοιπο δεν φτάνει.

    Για τον ίδιο είναι καλοδεχούμενο από οπουδήποτε, σχολιάζοντας την πρόταση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, να υπάρχει ένα ενιαίο ΕΣΥ.

    «Είναι τεράστιες οι υγειονομικές ανάγκες, δεν υπάρχει διάκριση του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Έπρεπε όλοι μάζι να συστρατευτούν», ανέφερε.

    Από την πλευρά του, ο εντατικολόγος και πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΛ, Νίκος Νταφούλης δήλωσε ότι «κατά 80% έχουν μειωθεί τα χειρουργεία και γίνεται το 20%» και επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι «αυξάνεται η θνητότητα» και αυτό «είναι δεδόμενο».

    Διαβάστε επίσης:

    Εμβολιασμός: Η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο – Επιμονή στους ηλικιωμένους

    Όσα περισσότερα τα αντισώματα τόσο μεγαλύτερη η προστασία των εμβολίων

    Όχι σε lockdown από την κυβέρνηση, αλλά όλα θα φανούν αρχές Δεκεμβρίου



    ΣΧΟΛΙΑ