• Κοινωνία

    ΣτΕ: Στην κοινοπραξία της Intrakat ο διαγωνισμός για την επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού στη Θεσσαλονίκη

    Πέτρος Σουρέτης, CEO Intrakat

    Πέτρος Σουρέτης, CEO Intrakat


    Η ένωση εταιρειών «ΙΝΤRΑΚΑΤ –Γκολιόπουλος Α.Τ.Ε.-Giovanni Roptigvavo –Fiagli S.R.L.» είναι, και με τη “σφραγίδα” της Δικαιοσύνης, η νικήτρια του διαγωνισμού για την  επέκταση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας νερού στη Θεσσαλονίκη.

    Αν και είχε πλειοδοτήσει στο διαγωνισμό, η εταιρεία ΑΚΤΩΡ-ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.  είχε προσφύγει στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών,.μπλοκάροντας την ανάθεση του έργου στην Ένωση εταιρειών.

    Ομως τώρα, το Συμβούλιο της Επικρατείας δικαίωσε την πλειοδότρια, αναθέτοντας της τελικά  το έργο επέκτασης των υφισταμένων εγκαταστάσεων επεξεργασία νερού στη Θεσσαλονίκη ώστε να διπλασιαστεί η χωρητικότητα τους (από τα 150.000 m3 σε  300.000 m3  ημερησίως).

    Ο δημόσιος ηλεκτρονικός ανοικτός διαγωνισμός είχε προκηρυχθεί τον Οκτώβριο του 2019 από την Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΥΑΘ Α.Ε.,), με προϋπολογισμό 12,73 εκ. ευρώ.

    Από τις 5 προσφορές,  η ένωση εταιρειών«ΙΝΤRΑΚΑΤ –Γκολιόπουλος Α.Τ.Ε.-Giovanni Roptigvavo –Fiagli S.R.L.» κατετάγη πρώτη και οριστική ανάδοχος του έργου έναντι 13,6 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ (έκπτωση 37% επί του προϋπολογισμού του έργου).

    Η εταιρεία ΑΚΤΩΡ-ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. κατετάγη δεύτερη και άσκησε προδικαστική προσφυγή στην Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών, η οποία έγινε δεκτή.

    Σε βάρος αυτής της απόφασης προσέφυγε στο ΣτΕ η ένωση εταιρειών και το Δ΄  Τμήμα, με την υπ΄  αριθμ. 624/2022 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση και ακύρωσε την απόφαση της  Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών.

    Διαβάστε επίσης

    Τι ετοιμάζει η Intrakat στην έδρα της πτωχευμένης Hondos Center Πολυκαταστήματα

    ΣτΕ: Συνταγματικό το clowback για τα έτη 2019-22 – Στην Ολομέλεια για οριστική κρίση



    ΣΧΟΛΙΑ