ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Προς κατεδάφιση οδεύουν 13 κτήρια στην Αθήνα, μετά τον δυνατό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ, που σημειώθηκε την Παρασκευή στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.
Τη συγκεκριμένη απόφαση έλαβε ο Δήμος Αθηναίων, καθώς τα συγκεκριμένα κτήρια κρίθηκαν ακατάλληλα και επικίνδυνα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ONE Channel, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, δήλωσε μετά τον σεισμό της Παρασκευής ότι «ο δήμος Αθηναίων είναι έτοιμος να προχωρήσει στην κατεδάφιση κτηρίων που θεωρούνται επικίνδυνα».
Μετά την οριστική καταγραφή εγκαταλειμμένων κτηρίων ή ασυντήρητων διατηρητέων, που εκτελέστηκε μετά τον τελευταίο σεισμό, που ταρακούνησε την Αττική, για 13 από αυτά εκδίδονται άδειες κατεδάφισης.
Τα κτίρια αυτά συγκεκριμένα είναι:
-Μυλοποτάμου & Δαβάκη
-Ηούς 36-38 & Δαιδαλιδών
-5 κτίριο στην Επικλέους (μεταξύ των οδών Ερμίππου και Τημένους)
-Ερεσσού 11
-Πελίου 8
-Αλκμαίωνος 3
-Πλαπούτα 24Β
-Ηλιουπόλεως 4 & Αετίωνος
-Ανθέων και Αμασίου
Δείτε στο βίντεο όλα όσα είπε ο δήμαρχος Αθηναίων καλεσμένος στο One Channel σχετικά με το σεισμό και τα επικίνδυνα κτήρια:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χατζηδάκης: H Eλλάδα βασική πύλη εισόδου της αμερικανικής ενέργειας στη ΝΑ και Κ. Ευρώπη
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες: Παραμένουν στα αεροδρόμια Χανίων και Ηρακλείου – Κλειστή η Ε.Ο. Αθηνών – Θεσ/νίκης
- Kering: Νέα επένδυση 14 εκατ. στην Κίνα με απόκτηση μεριδίου στον οίκο κοσμηματοποιίας Borland
- Μετά τον ΛεΜπρόν, ποιος; Το τέλος μιας εποχής και το μεγάλο κενό διαδοχής