• Πολιτική

    Μάτι: Στον τόπο της τραγωδίας ο πρωθυπουργός (pics)

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μνημόσυνο των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.


    Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από εκείνη την τραγική ημέρα, όπου η θυελλώδης φωτιά που ξέσπασε στην ανατολική Αττική είχε ως αποτέλεσμα να καούν ολόκληρα στρέμματα δασικών εκτάσεων και γης, αλλά και να χάσουν με τραγικό τρόπο τη ζωή τους 102 άτομα.

    Σήμερα, τελείται το μνημόσυνο των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, στο Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Κόκκινο Λιμανάκι, λίγα μέτρα μακριά από το οικόπεδο όπου βρέθηκαν αγκαλιασμένοι 26 νεκροί. Πριν λίγη ώρα, στο σημείο έφτασε και ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με σκοπό να παρευρεθεί στην ημέρα μνήμης των θυμάτων.

    Παρόντες στο ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων του Ματιού είναι, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Μπρούλιας, που εκείνη την ημέρα ως υπεύθυνος, τότε, για τις κατασκηνώσεις του δήμου Αθηναίων είχε φροντίσει για την έγκαιρη και ασφαλή εκκένωσή τους, αλλά και ο εκλεγμένος περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

    Επιπλέον, λίγο μετά τον πρωθυπουργό, στην εκκλησία έφτασε και η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη.

    Η Μαριάννα Βαρδινογιάννη στο μνημόσυνο των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι.

    Το απόγευμα, σε κάθε πληγείσα περιοχή θα συγκεντρωθούν όσοι το επιθυμούν και, περπατώντας τους δρόμους της φωτιάς, θα καταλήξουν σιωπηλά στο λιμανάκι του Ματιού, στις 20:00 όπου θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση και εκφώνηση των ονομάτων των νεκρών.

    Στο Νέο Βουτζά θα συγκεντρωθούν στις 18:00 στο πέταλο της οδού Ισμήνης, της β’ Εισόδου, εκεί που εντοπίστηκαν τα περισσότερα θύματα, προκειμένου να τελεστεί τρισάγιο στη μνήμη τους. Στη συνέχεια, περπατώντας προς το Μάτι, με προορισμό το ΝΑ.Ο.ΜΑ., θα φυτευτούν κατά μήκος του δρόμου, 15 κυπαρισσάκια, αφιερωμένα στους ανθρώπους που χάθηκαν.

    Ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τελείται το μνημόσυνο για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι

    Υπενθυμίζεται ότι χθες, από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός εξήγγειλε άμεσες παρεμβάσεις για τους πυρόπληκτους της περιοχής. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

    -Ξεμπλοκάρουν άμεσα 31 εκατ. ευρώ για τους εγκαυματίες και τους πυρόπληκτους, τα οποία βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής
    -Καθαρίζεται το οικόπεδο στο Νέο Βουτζά, εκεί που βρίσκεται μία τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης
    -Οι πυρόπληκτοι στο Μάτι απαλλάσσονται για 5 χρόνια από τον ΕΝΦΙΑ
    -Ποσό 20 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την αποκατάσταση και την ανάπλαση των περιοχών που έπληξε η φωτιά.



    ΣΧΟΛΙΑ