• Κοινωνία

    Σύνταγμα: Συγκέντρωση κατά των νέων ταυτοτήτων – 30 προσαγωγές

    • NewsRoom
    Διαδηλωτές στο Σύνταγμα κατά των Ταυτοτήτων

    Διαδηλωτές στο Σύνταγμα κατά των Ταυτοτήτων (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Συγκέντρωση κατά των νέων ταυτοτήτων πραγματοποίησαν διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος, έπειτα από κάλεσμα που στάλθηκε μέσω ομάδων του facebook, με κεντρικό σύνθημα «όχι στην ψηφιακή ηλεκτρονική σκλαβιά, όχι στην ταυτοποίηση του προσώπου».

    Στο συλλαλητήριο οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες, σταυρούς και εικόνες, ενώ ισχυρίζονταν πως μέσα από τις νέες ταυτότητες θα παρακολουθούνται οι κινήσεις τους καθώς και πως περιέχεται σε αυτό το χάραγμα του Αντίχριστου, «666».

    Διαδηλωτές, μάλιστα, προέτρεπαν τους πολίτες να κρατήσουν την παλαιά τους ταυτότητα, η οποία θα πάψει να ισχύει από το 2026, υποστηρίζοντας πως θα «θα επέμβει ο Χριστός».

    Υπενθυμίζεται πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει ξεκαθαρίσει πως οι θέσεις κατά των ταυτοτήτων από ομάδα Χριστιανών έχει παραθρησκευτική αφετηρία, καθώς οι συγκεκριμένες θεωρίες δεν έχουν ισχυρές θεολογικές θέσεις, αλλά αντίθετα πηγάζουν κυρίως σε πολιτικές πεποιθήσεις και θεωρίες συνωμοσίας.

    Στη συγκέντρωση άλλωστε εμφανίστηκαν αρκετοί παλαιοημερολογήτες και «αποτειχισμένοι» ρασοφόροι, εκτός του σώματος της Εκκλησίας.

    Σύμφωνα με την αστυνομία στο συλλαλητήριο έγινε προσαγωγή περίπου 30 ατόμων, καθώς εμφανίστηκαν ομάδες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους,  που χαιρετούσαν ναζιστικά και επιχείρησαν να μπουν στη συγκέντρωση, ερχόμενοι σε σύγκρουση με άλλους συγκεντρωμένους οι οποίοι τους εμπόδισαν. Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ και πριν προκληθεί κάποια μεγαλύτερη ένταση απομόνωσε τα συγκεκριμένα άτομα και ακολούθησε η προσαγωγή τους στη ΓΑΔΑ.

    Διαβάστε επίσης

    Σταϊκούρας: Παρατείνεται έως τις 13 Σεπτεμβρίου η δωρεάν διέλευση στη Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Ανοίγει από αύριο η πλατφόρμα για την πρώτη αρωγή για κατεστραμμένα σπίτια και επιχειρήσεις

    Μουντομπάσκετ: Πρωταθλήτρια κόσμου η Γερμανία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σρέντερ



    ΣΧΟΛΙΑ