• sports

    Μουντομπάσκετ: Πρωταθλήτρια κόσμου η Γερμανία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σρέντερ

    • NewsRoom
    Ντένις Σρέντερ

    Ντένις Σρέντερ


    Πρωταθλήτρια κόσμου στο μπάσκετ στέφθηκε η Γερμανία, νικώντας στον μεγάλο τελικό τη Σερβία, με ηγέτη τον  Ντένις Σρέντερ.

    Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ επικράτησε 83-77 της Σερβίας και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της.

    Ο Σρέντερ ήταν και κορυφαίος του αγώνα με 28 πόντους, 2 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε για τους Γερμανούς και ο Φραντς Βάγκνερ με 19π. και 7 ριμπάουντ.

    Από τους Σέρβους, πρώτος σκόρερ ήταν ο Αλέξα Αβράμοβιτς, με 21 πόντους  ενώ ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σημείωσε 17 πόντους.

    Η Γερμανία ξεκίνησε με τους Τάις, Φόιγκτμαν, Φρ. Βάγκνερ, Ομπστ και Σρέντερ ενώ η Σερβία με τους Μιλουτίνοφ, Ν. Γιόβιτς, Ντόμπριτς, Μπογκντάνοβιτς και Στ. Γιόβιτς.

    Οι ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά με την πρώτη περίοδο να τελειώνει  23-26 υπέρ των Σέρβων.

    Η Γερμανία πέρασε μπροστά με τα αδέρφια Βάγκνερ και τον Σρέντερ στην αρχή της δεύτερης περιόδου, με τη Σερβία να αντεπιτίθεται με τον Μπογκντάνοβιτς. Ο Σρέντερ όμως συνέχισε την μυθική του εμφάνιση δίνοντας ξανά προβάδισμα στους Γερμανούς, με το ημίχρονο τελικά να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες στο 47-47.

    Η τρίτη περίοδος ξεκίνησε νευρικά για τις δύο ομάδες, μέχρι που οι Σέρβοι ξεκίνησαν να κάνουν μια σειρά από λάθη, κάτι που εκμεταλλεύτηκε η Γερμανία η οποία πήρε τον έλεγχο του αγώνα. Το τρίτο δεκάλεπτο τελείωσε με τη Γερμανία να προηγείται 69-57.

    Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Σέρβοι ξεκίνησαν δυναμικά με πρόθεση να κάνουν την ανατροπή, με τον Αβράμοβιτς να κρατά μέχρι το τέλος ζωντανή τη Σερβία. Ένα λεπτό πριν το τέλος η διαφορά να έχει πέσει στους 2 πόντους 40 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα.

    Εκεί ο Σρέντερ αποφάσισε να λάβει δράση, και με ένα δύσκολο καλάθι έκανε το 81-77, στα 21 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Στην επόμενη επίθεση, ο Αβράμοβιτς αστόχησε, η Σερβία πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο Γκούντουριτς έκανε το λάθος. Το τελικό 83-77 ήρθε με ένα νέο ζευγάρι βολών από τον Σρέντερ, ο οποίος σφράγισε τη νίκη για τους Γερμανούς.



    ΣΧΟΛΙΑ