• Κοινωνία

    Συνελήφθη πρώην στέλεχος των Πυρήνων της Φωτιάς

    • NewsRoom
    Ελληνική Αστυνομία

    Ελληνική Αστυνομία


    Πρώην ηγετικό στέλεχος της τρομοκρατικής οργάνωσης Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς συνέλαβαν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, στο πλαίσιο εκτεταμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος

    Το πρώην στέλεχος των Πυρήνων , φέρεται να έχει συλληφθεί για κατοχή εκρηκτικών. Το συγκεκριμένο άτομο είχε αποφυλακιστεί το 2019.

    Ειδικότερα, μετά από έρευνα της Αστυνομίας, φέρεται να προέκυψαν στοιχεία που εμπλέκουν το συγκεκριμένο άτομο καθώς και τρία στελέχη του Λιμενικού για κατοχή εκρηκτικών και εμπλοκή σε διάφορες ποινικές δραστηριότητες.

    Στην κατοχή των τελευταίων βρέθηκαν πιστόλια, πολλές σφαίρες διαφόρων διαμετρημάτων, βραδύκαυστα φιτίλια και δύο κουτιά σημαντικής ποσότητας ΤΝΤ, αλλά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

    Το πρώην μέλος της συνωμοσίας “Πυρήνων της Φωτιάς” φέρεται να είχε σχέσεις με τον Βασίλη Ρουμπέτη, που δολοφονήθηκε στον Κορυδαλλό.

    Εικάζεται πως τα εκρηκτικά τα χρησιμοποιούσαν στις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν γίνει σε βάρος ομογενών από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σε Θεσσαλονίκη και Ασπρόπυργο, και αφορούσαν ξεκαθάρισμα λογαριασμός για την επικυριαρχία στο λαθρεμπόριο τσιγάρων.

    Διαβάστε επίσης

    Η δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Ιβάν Σαββίδη, η άνοδος και η πτώση του Open και ο Νίκος Κοκλώνης

    Πού χάθηκαν οι rich and famοus φίλοι των Κουτσολιούτσων; Τα ξέφρενα πάρτι της χλιδής και η μοναξιά στο εδώλιο

    Τιτανομαχία Περιστέρη, Κοπελούζου, Βαρδινογιάννη και πολυεθνικών για την αποθήκευση- Όλο το παρασκήνιο



    ΣΧΟΛΙΑ