• Business

    Πού χάθηκαν οι rich and famοus φίλοι των Κουτσολιούτσων; Τα ξέφρενα πάρτι της χλιδής και η μοναξιά στο εδώλιο

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie στις Σπέτσες, το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου 2023. Ακμαιότατος οδηγεί την γουρούνα του. Συνεπιβάτης του η σύζυγός του Καίτη. (αποκλειστικά δικαιώματα φωτογραφίας Mononews.gr)

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στις Σπέτσες, το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου 2023. Ακμαιότατος οδηγεί την γουρούνα του. Συνεπιβάτης του η σύζυγός του Καίτη. (αποκλειστικά δικαιώματα φωτογραφίας Mononews.gr)


    Αύγουστος του 2014 και στην ήσυχη περιοχή της Ξυλοκέριζας στις Σπέτσες, επικρατεί αναβρασμός. Στην πολυτελή βίλα της οικογένειας Κουτσολιούτσου φορτηγά ξεφορτώνουν εκλεκτά εδέσματα από γνωστή εταιρεία catering, καρέκλες και τραπέζια, πανάκριβα ποτά και σαμπάνιες, αλλά και εντυπωσιακά φωτιστικά και μηχανήματα ήχου.

    Κόσμος πάει κι έρχεται για να προετοιμάσει το «πάρτι της χρονιάς», όπως κάθε χρόνο. Εκεί γύρω στον 15αύγουστο η grande dame της οικογένειας, Καίτη Κουτσολιούτσου και η (τότε) νύφη της Μαρίζα, πρώην σύζυγος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, γιόρταζαν τα γενέθλια και τη γιορτή αντίστοιχα.

    Η 18η Αυγούστου έχει φτάσει και το νησί των Σπετσών, κοσμοπολίτικο έτσι κι αλλιώς, μετατρέπεται σε τόπο συνάντησης της ελληνικής επιχειρηματικής ελίτ, κι όχι μόνο, ενώ φτάνουν και πολλοί υψηλοί προσκεκλημένοι από το εξωτερικό.

    Μέχρι και ελικόπτερα επιστρατεύονται προκειμένου να μεταφέρουν τους διάσημους καλεσμένους της οικογένειας της Folli Follie, η οποία μεσουρανεί στα επιχειρηματικά και κοσμικά δρώμενα της εποχής.

    Είναι η εποχή της μεγάλης χλιδής… με τα λεφτά των άλλων, όπως αποδεικνύεται λίγα χρόνια αργότερα όταν σκάει σαν βόμβα μεγατόνων το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών με τα πλαστά τιμολόγια και τους φτιαχτούς ισολογισμούς. Μια υπόθεση που αυτή την περίοδο εκδικάζεται και στο εδώλιο κάθονται οι Δημήτρης, Τζώρτζης και Καίτη Κουτσολιούτσου.

    Το πάρτι της χλιδής

    Αλλά ας γυρίσουμε στις… ήσυχες μέρες του Αυγούστου, τότε που δεν υπήρχαν ειδήσεις για την οικογένεια Κουτσολιούτσου και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η επίδειξη του ακραίου πλουτισμού. Το σπίτι στις Σπέτσες και μόνο ήταν σαν εκείνα που συναντά κανείς σε τηλεοπτικές σειρές τύπου «Δυναστεία», με την Καίτη Κουτσολιούτσου να υποδέχεται για τα γενέθλιά της ως άλλη… Αλέξις Κόλμπι, την ηρωϊδα που ενσάρκωσε με μεγάλη επιτυχία η Τζόαν Κόλινς.

    Ομορφες στιγμές για την οικογένεια για την οικογένεια Κουτσολιούτσου, πριν από μια δεκαετία
    Μαρίζα και Καίτη Κουτσολιούτσου, στις Σπέτσες (φωτογραφία του 2014 η 2015)
    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος στις Σπέτσες

    Ελικόπτερα και ιδιωτικά σκάφη μετέφεραν τους καλεσμένους στο πάρτι της χρονιάς και τα μέσα ενημέρωσης της εποχής κατέγραψαν τότε πασίγνωστα ονόματα του ελληνικού και διεθνούς τζετ σετ.

    Είχαν πάει η Χριστίνα Καίσαρη, η Μαργαρίτα Σαραντοπούλου, η Μαρίνα Βερνίκου, ο Αγγελος και η Ελένη Γιόκαρη, η Γιασμίν Οικονομοπούλου, η Lisa Van Goinga, o Αλέξης Στεφανάκης, η Χριστίνα Τριάρχου και άλλοι πολλοί που κάθε χρόνο συναντιούνταν στο ετήσιο πάρτι των Κουτσολιούτσων.

    Ακόμη και την προηγούμενη χρονιά, σε ένα αντίστοιχο πάρτι χλιδής, γύρω από την φωταγωγημένη πισίνα είχαν βρεθεί οι ίδιοι καλεσμένοι μαζί με την τέως βασιλική οικογένεια, τον μακαρίτη πλέον Κωνσταντίνο με την Αννα Μαρία, τον Μίνωα Κυριακού, τα ζεύγη Μαρτίνου, Τάννε αλλά όπως πάντα και ο Διονύσης Σαββόπουλος με την αγαπημένη του Ασπα η οποία είναι αδερφή της Καίτης Κουτσολιούτσου.

    Ωραίες στιγμές απόλυτης χαράς και… περηφάνειας για το πόσο ψηλά έφτασαν οι Κουτσολιούτσοι, σε σημείο βεβαίως που η αλαζονεία τους να μην τους επιτρέπει να δουν με νηφαλιότητα ότι ο επιχειρηματικός κολοσσός που έκτισαν, με δική τους ευθύνη, ήταν στηριγμένος σε πήλινα πόδια.

    Το σκάνδαλο σκάει, αλλά τα πάρτι συνεχίζονται…

    Ιανουάριος του 2019, το σκάνδαλο έχει ξεσπάσει πριν από λίγους μήνες, οι ανακριτές ξεψαχνίζουν τα οικονομικά της οικογένειας και της Folli Follie κι ετοιμάζονται να ασκήσουν διώξεις.

    Οι Κουτσολιούτσοι αντιλαμβάνονται ότι έρχονται δύσκολες ημέρες, όμως, η arrogant φύση τους δεν τους επιτρέπει να στερηθούν τις απολαύσεις των προηγούμενων ετών.

    Ένα ακόμη πάρτι, αυτή τη φορά στη βίλα στα βόρεια προάστια. Οι σαμπάνιες έρεαν άφθονες, το χαβιάρι και τα άλλα εδέσματα είχαν γεμίσει τα τραπέζια και ο κοσμικός κύκλος του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου και της τότε συζύγου του, Μαρίζας, είχαν δεχθεί το εορταστικό προσκλητήριο για μια βραδιά χλιδής που τίποτε δεν θύμιζε τα σύννεφα που είχαν αρχίσει να σκεπάζουν τον χρυσοποίκιλτο ουρανό των ιδιοκτητών της Folli Follie.

    Από το πάρτι ενώ είχε σκάσει το σκάνδαλο

    Οι 60 υψηλοί προσκεκλημένοι πέρασαν ένα απίθανο βράδυ, σαν κι αυτά που ήξερε να οργανώνει ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, προτού πάει κι αυτός φυλακή σιδηροδέσμιος.

    Ηταν τότε που η κόρη του είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με τη μητέρα της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, με φόντο τον εντυπωσιακό στολισμό της βίλας τους γράφοντας στη λεζάντα «Sparkling through the night».

    Η νύχτα ήταν αστραφτερή σαν μέρα, μόνο που μετά από λίγο καιρό η νύχτα «πλάκωσε» για τα καλά την χλιδάτη οικογένεια των Κουτσολιούτσων.

    Η μοναξιά του εδωλίου

    Και φτάνουμε στο σήμερα. Στην ψυχρή αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου γίνεται η δίκη για το σκάνδαλο της Folli Follie.

    Από τα πολυτελή σπίτια στις Σπέτσες και τα Βόρεια Προάστια, από τα ελικόπτερα και τα πανάκριβα σκάφη αναψυχής, από τα πάρτι με πασίγνωστους Αθηναίους -κι όχι μόνο- rich and famοus, στη μοναξιά του εδωλίου.

    Η Καίτη Κουτσουλιούτσου δεν θυμίζει σε τίποτε την οικοδέσποινα άλλων εποχών, ενώ οι Δημήτρης και Τζώρτζης Κουτσολιούτσος παρακολουθούν απαθείς τους μάρτυρες κατηγορίας να τους κατακεραυνώνουν.

    Πέραν την παντελούς έλλειψης ενσυναίσθησης, αυτό που φαίνεται να τους λείπει, ωστόσο, είναι οι… φίλοι. Οι ισχυροί πολιτικοί, οικονομικοί και επιχειρηματικοί παράγοντες που κάποτε έκαναν ουρά στα πάρτι της χλιδής, τώρα δεν είναι πουθενά.

    Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν στο δικαστήριο οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. Δικηγόροι, πρώην πρέσβεις, λογιστές, μεσαία στελέχη εταιρειών κ.λπ.

    Το Mononews ήταν εκεί και κατέγραψε τις πρώτες καταθέσεις ανθρώπων όπως ο πρέσβης Μιχάλης Καμπάνης, το τέως στέλεχος της Folli Follie η Ελλεάνα Παγουλάτου, ο Σωκράτης Ζυγομαλάς, ο Σπήλιος Κάρτας, ο Μιχάλης Οικονόμου.

    Στις επόμενες συνεδριάσεις θα… πλέξει το εγκώμιο του πατριάρχη της οικογένειας, Δημήτρη Κουτσουλιούτσου, κάποιος κύριος Βασίλειος Γκαρέτσος ενώ για τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο μάρτυρες υπεράσπισης θα είναι ο Δρ. Ανδρέας Κουτούπης και οι κυρίες Μαίρη Παπαγεωργίου και Μανταλένα Κασιδιαροπούλου.

    Αξιοσέβαστοι όλοι τους, προφανώς, θα μιλήσουν όπως φαίνεται για το «θαύμα» της Folli Follie, για το ήθος και το επιχειρηματικό όραμα της οικογένειας και θα ρίξουν τις ευθύνες σε άλλους.

    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ακμαιότατος, στις Σπέτσες, το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου 2023. Συνεπιβάτης του η σύζυγός του, Καίτη Κουτσολιούτσου (δικαιώματα φωτογραφίας mononews.gr)
    Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ακμαιότατος, στις Σπέτσες, το Σαββατοκύριακο 26-27 Αυγούστου 2023. Συνεπιβάτης του η σύζυγός του, Καίτη Κουτσολιούτσου (δικαιώματα φωτογραφίας mononews.gr)

    Όμως, πολλοί που βρέθηκαν στη δίκη, αλλά και γνωστοί παράγοντες της οικονομικής και επιχειρηματικής κοινότητας αναρωτήθηκαν το εξής: «Ολοι αυτοί οι πανίσχυροι και πασίγνωστοι φίλοι των Κουτσολιούτσων που βρίσκονται τώρα;»

    Η αλήθεια είναι ότι όπως έλεγαν και οι αρχαίοι «δρυός πεσούσης, πας ανήρ ξηλεύεται».

    Όμως, η οικογένεια φαίνεται να έχει ξεμείνει από φίλους και από ισχυρούς ανθρώπους που θα μπορούσαν να τους υπερασπιστούν, να τους στηρίξουν, να πουν τη δική τους γνώμη για τους άλλοτε πάμπλουτους ιδρυτές της Folli Follie.

    Κανείς δεν γνωρίζει την έκβαση της δίκης για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο με διεθνείς προεκτάσεις.

    Αυτό που ξέρει ωστόσο συνοψίζεται στον τίτλο μιας παλιάς ταινίας με τον Τομ Χανκς: «Η απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας».

    Είναι μια ταινία που έρχεται να αποδομήσει το «αμερικανικό όνειρο», την πρόσκαιρη λάμψη που έδιναν τα πλούτη της Wall Street, αλλά που με τίποτε δεν μπορούσαν να καλύψουν την χαλάρωση των αξιών και του ήθους.

    Ετσι και στην περίπτωση των Κουτσολιούτσων, τώρα που η χρυσόσκονη κατακάθισε, τώρα που το life style δεν υπάρχει πια, τα φώτα των πάρτι έσβησαν, τώρα που ο παράδεισος γίνεται κόλαση μέσα σε λίγο χρόνο, το μόνο που απομένει είναι η… μοναξιά γιατί όλοι σε εγκαταλείπουν.

    Στην περίπτωση της οικογένειας ίσως να έχει μείνει και η αλαζονεία της εξουσίας των αλλοτινών εποχών.

    Διαβάστε επίσης:

    Δίκη Folli Follie: Η ηθική οικογένεια των Κουτσολιούτσων Φταίνε μόνο οι άλλοι

    Folli Follie: Ως «αναστημένος Λάζαρος» εμφανίστηκε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος – Συνεχίζεται στις 27 Σεπτεμβρίου η δίκη – Διαβάστε το κατηγορώ της Folli Follie στους ιδρυτές της

    Folli Follie: Πουλήθηκε η θαλαμηγός «Phalarope» των Κουτσολιούτσων έναντι 1,73 εκατ. ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ