• Κοινωνία

    Συγκλονιστικές φωτογραφίες από τη στιγμή που ανασύρονται οι σωροί της μητέρας και του αδελφού του Παναγιώτη Μαυρίκου

    • NewsRoom


    Τραγικός επίλογος δόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (9/10) στην οικογένεια Μαυρίκου καθώς  νεκροί βρέθηκαν από άνδρες του Λιμενικού μέσα στο αυτοκίνητό τους, η μάνα και ο αδελφός του Παναγιώτη Μαυρίκου, το οποίο έπεσε στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας νωρίτερα το μεσημέρι. 

    Οι σοροί που ανασύρθηκαν από βατραχανθρώπους του Λιμενικού μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο Νοσοκομείο του Πειραιά.

    Τα τεράστια οικονομικά προβλήματα και η απώλεια των παιδιών της πρώτα της κόρης της που την έχασε σε ηλικία 15 ετών από καρκίνο και στη συνέχεια ο τραγικός θάνατος του γιου της Παναγιώτη τον Ιούνιο του 2016 στην Αττική όταν κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του, ήταν πολλά για να αντέξει η καρδιά και το σώμα της 75χρονης Σοφίας Μαυρίκου. Τα παραπάνω ενισχύουν το σενάριο της αυτοκτονίας της ηλικιωμένης γυναίκας η οποία πήρε μαζί της στον υγρό τάφο της θάλασσας του Νέου Μώλου Δραπετσώνας και τον αδερφό του Παναγιώτη Μαυρίκου.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος αποκάλυψε ότι μητέρα και γιος αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά και οικονομικά προβλήματα. «Η μάνα και ο αδερφός, που έχει ψυχολογικά από μικρός, δεν είχαν καθόλου χρήματα το τελευταίο διάστημα, είχαν μόνο στήριγμα τον Παναγιώτη Μαυρίκο, χρήματα δεν είχαν καθόλου, μου ζητούσε βοήθεια, το τελευταίο διάστημα μου έλεγε ότι δεν μπορεί και θα αυτοκτονήσει», είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

    Ήταν λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης όταν αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Λιμενικό Σώμα για τη πτώση οχήματος μέσα στο μώλο, στο οποίο επέβαιναν δυο άτομα και δύο σκυλιά. Άμεσα ενημερώθηκε ο θάλαμος επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και στο σημείο έφτασε πλωτό σκάφος και βατραχάνθρωποι. Στις 15:00 κατάφεραν να εντοπίσουν σε βάθος 32 μέτρων το όχημα, μία μαύρη Μερσεντές, που φέρεται να ανήκει στον νεκρό Παναγιώτη Μαυρίκο.

    Στις αποκλειστικές φωτογραφίες του Pagenews φαίνονται οι προσπάθειες των Λιμενικών που ανασύρουν από τη θάλασσα τα δυο πτώματα.

     

     

    Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα το αυτοκίνητο ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα, κι έτσι κανείς δεν πρόλαβε να καταλάβει τι γινόταν και να αντιδράσει. Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά πως πήγαινε με πάνω από 100 χλμ την ώρα.

    «Έρχεται ένα αμάξι με φουλ ταχύτητα. Στην πύλη ήταν ένα φορτηγό που περίμενε να μπει. Ανοίγει η μπάρα για το φορτηγό και η γυναίκα μπαίνει από πίσω με εκατό χιλιόμετρα. Κανείς δεν κατάλαβε. Ούτε ο λιμενάρχης δεν κατάλαβε. Και κλειστή να ήταν η μπάρα θα την έσπαγε. Φούνταρε. Έπεσε ένα παιδί να βοηθήσει, δεν κατάφερε κάτι. Βρήκαν κινητό, φάρμακα κι έναν καθρέπτη. Σώθηκε το σκυλί…», ανέφερε χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας.

    Ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας, που μίλησε στον ΑΝΤ1, την είδε στη θέση του οδηγού, να κολλάει πίσω από ένα φορτηγό, που περίμενε να του επιτρέψουν την είσοδο. Όπως λέει ο ίδιος το παράθυρο της γυναίκας ήταν μισάνοιχτο και φώναζε αλλά εκείνη «δεν είχε επικοινωνία με το περιβάλλον, την φώναζα και δεν απαντούσε» λέει ο πρώτος άνθρωπος που είδε το αμάξι να πέφτει στη θάλασσα.

    Τα αποτελέσματα της νεκροτομής και των τοξικολογικών εξετάσεων θα δώσουν απάντηση για τα ακριβή αίτια θανάτου καθώς και για την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η Σοφία Μαυρίκου και ο γιος της, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε η 75χρονη έπεφτε στη θάλασσα στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

    Από το υλικό κάμερας κλειστού κυκλώματος ασφαλείας αλλά και καταθέσεις τουλάχιστον τριών αυτοπτών μαρτύρων αναμένεται να βοηθήσουν τους αξιωματικούς του Λιμενικού τμήματος Κερατσινίου οι οποίοι έχουν αναλάβει την προανάκριση και το σχηματισμό της δικογραφίας, για το πως ακριβώς έγινε το δυστύχημα.

    Μέχρι αργά χθες το βράδυ οι αξιωματικοί καλούσαν και έπαιρναν καταθέσεις από συγγενείς της Σοφίας Μαυρίκου ενώ σε δηλώσεις της η αδερφή της 75χρονης ανέφερε: Το ‘πε και το ‘κανε… Δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω…». 



    ΣΧΟΛΙΑ